Om andijvie te snijden kunt u een koksmes of een schilmesje gebruiken. Om te beginnen houdt u de andijviestam in de ene hand en de bladeren in de andere. Snijd een halve centimeter van de stengel af en gooi die weg. Snijd vervolgens de andijvie in de lengte doormidden. Snijd ten slotte elke helft van de andijvie kruislings in dunne plakjes.
U kunt andijvie snijden door eerst de bladeren één voor één af te pellen. Snijd vervolgens de steel van de andijvie af en halveer hem. Snijd ten slotte elke helft in dunne reepjes.
Snijd ongeveer 1 centimeter van de onderkant van de andijvie af. Maak de bladeren van de andijvie los zodat ze één geheel vormen. Snijd de bladeren van de stengel en gooi de bruine delen weg. Snijd elk blad in de breedte in dunne reepjes.
Andijvie snijden kan een beetje lastig zijn, maar het is zeker te doen. De makkelijkste manier is om de basis van de andijvie af te snijden waar de bladeren beginnen uit te waaieren. Vervolgens houdt u de andijvie bij een van de bladeren vast en snijdt u met een scherp mes verticaal door het midden van het blad. Pas op dat u niet te dicht bij de wortel snijdt, anders beschadigt u die. U kunt dan verder door elk blad naar beneden snijden tot u de kern bereikt. Gooi alle bruine of beschadigde bladeren weg en snijd de overtollige stengel af.
Om andijvie te snijden, snijd je eerst de wortel en de stengel bij. Snijd het uiteinde van de wortel af en gooi het weg. Snijd de stengel van de andijvie af en gooi deze weg. Snijd vervolgens de andijvie in de lengte doormidden. Snijd ten slotte elke helft van de andijvie kruislings in dunne plakjes.
Om andijvie te snijden, knipt u eerst de stengel af en vervolgens het uiteinde van de krop. Daarna kunt u de bladeren doormidden snijden of in reepjes snijden.
Andijvie kan lastig te snijden zijn omdat de blaadjes delicaat zijn en gemakkelijk breken. De beste manier om andijvie te snijden is om eerst de wortel en de stengel af te snijden. Vervolgens houdt u de bladeren bij elkaar en snijdt u ze in de lengte in dunne repen. U kunt ze ook in kleinere stukjes snijden als u dat liever doet.