Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je gazpacho maken?
gast Staff asked 2 jaar ago
hoe moet je gazpacho maken?
5 Answers
EliasElias answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 3 grote tomaten, gepeld en van zaadjes ontdaan 1 komkommer, geschild en van zaadjes ontdaan 1 rode peper, zonder zaadjes en in stukjes gesneden 1/2 kopje in blokjes gesneden ui 1 teentje knoflook, fijngehakt 1/4 kopje witte of rode wijnazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie zout en zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Pureer in een keukenmachine of blender de tomaten, komkommer, rode peper, ui, knoflook, witte wijnazijn of rode wijnazijn en olijfolie tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en zwarte peper 2. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 grote Engelse komkommer, geschild en in blokjes gesneden 2 kopjes gehakte tomaten met zaadjes 1 kop groentebouillon 1/2 kopje in blokjes gesneden rode ui 1/4 kopje in blokjes gesneden rode paprika 3 eetlepels witte wijnazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 eetlepel Worcestershire saus 1 teentje knoflook, fijngehakt Kosher zout en versgemalen zwarte peper naar smaak Instructies: Meng in een keukenmachine de komkommer, tomaten, bouillon, ui, paprika, azijn, olie, Worcestershiresaus, knoflook, zout en peper. Pulseer tot de gewenste consistentie is bereikt.
RosaRosa answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 6 grote rijpe tomaten, gepeld en in stukjes gesneden 1 groene paprika, ontpit en fijngesneden 1 rode ui, gesnipperd 4 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst 2 eetlepels olijfolie 1/2 kopje witte wijnazijn 3 eetlepels tomatenpuree 1 theelepel suiker zout en zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Pureer in een keukenmachine of blender de tomaten, paprika, ui, knoflook, olijfolie, witte wijnazijn, tomatenpuree, suiker en zout en zwarte peper naar smaak tot een gladde massa. 2. Giet het mengsel in een grote kom en zet het enkele uren of een nacht in de koelkast. 3.
JaysonJayson answered 2 jaar ago
1. Om gazpacho te maken, begin je met het fijnhakken van 1 ui, 2-3 teentjes knoflook en 1 groene peper. 2. Verhit in een grote pan of Nederlandse oven 1 eetlepel olijfolie op matig vuur. Voeg de gehakte groenten toe en kook ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. 3. Voeg 6 kopjes groentebouillon en 2 blikken in blokjes gesneden tomaten (niet uitgelekt) toe aan de pan en breng aan de kook. 4. Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. 5. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Giet de soep in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa. 6.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 3 kopjes groentebouillon of water 1 grote komkommer, geschild en in blokjes gesneden 1 groene paprika, in blokjes gesneden 1 rode ui, in blokjes gesneden 4 teentjes knoflook, fijngehakt 1 blik tomatenblokjes, niet uitgelekt 2 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels witte azijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 eetlepel honing of agave nectar 1 theelepel gerookt paprikapoeder zout en versgemalen zwarte peper naar smaak Aanwijzingen: 1.