Spoel de mosselen en controleer of ze open zijn en niet sluiten als u erin knijpt. Gooi ze die niet sluiten weg. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de mosselen toe en kook, onder af en toe roeren, tot ze net opengaan, 3 tot 5 minuten. Let op dat ze niet te gaar worden, anders worden ze rubberachtig. Schep in kommen en serveer met citroenpartjes ernaast.
Mosselen kunnen worden gebakken door deze eenvoudige stappen te volgen: 1. Spoel de mosselen in koud water en verwijder eventuele baarden (de harige draderige dingen). 2. Gooi mosselen die open zijn en zich niet sluiten wanneer erop wordt getikt, weg. 3. Breng in een grote pan de mosselen met voldoende water aan de kook 4. Kook 2-3 minuten, tot de schelpen opengaan 5. Laat de mosselen uitlekken en gooi de niet geopende mosselen weg 6. Verhit in een grote koekenpan 1/2 inch olie op middelhoog vuur tot het heet is maar niet rookt 7.
De beste manier om mosselen te bakken is om wat olie in een pan op middelhoog vuur te verhitten. Wanneer de olie heet is, voeg je de mosselen toe en bak je ze 3 minuten of tot ze opengaan. Serveer met tartaarsaus en partjes citroen.
Mosselen kunnen worden gebakken door ze in een licht laagje bloem of broodkruimels te wentelen en ze vervolgens in hete olie goudbruin te bakken. Ze kunnen ook worden gekookt in een pan met slechts een klein beetje boter of olie tot ze licht geopend en net gaar zijn.