Paksoi is een soort Chinese kool die tot een week in de koelkast kan worden bewaard. Doe de paksoi in een plastic zak en bewaar hem in de groentelade nadat u de verwelkte bladeren hebt verwijderd.
Paksoi is lid van de koolfamilie, en wordt het best bewaard in de koelkast in een plastic zak. Op deze manier is hij ongeveer 2 weken houdbaar. Als je hem wilt invriezen, blancheer hem dan ongeveer 1 minuut in kokend water en koel hem dan snel af in ijswater. Giet het overtollige water af, doe de paksoi dan in een bakje of diepvrieszakje en vries het maximaal 6 maanden in.
Paksoi kan tot drie dagen in de koelkast bewaard worden. Om ze te bewaren wikkel je de bladeren in een vochtige papieren handdoek en doe je ze in een plastic zak. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk lucht uit de zak verwijdert voordat u deze dichtdoet. U kunt de paksoi ook fijnhakken en in een ijsbad leggen. Dit verlengt de levensduur van de groente tot ongeveer vijf dagen.
Paksoi is een koel gewas en kan van het vroege voorjaar tot het late najaar worden geteeld. Voor de beste resultaten zaai je paksoi zaden direct in de tuin zodra de grond in het voorjaar bewerkt kan worden. Dun paksoi planten uit tot 12 centimeter van elkaar. Of begin binnen 4 tot 6 weken voor de laatste vorstdatum en plant buiten uit wanneer de bodemtemperatuur minstens 45°F bedraagt. Oogst paksoi bladeren door ze 2-3 centimeter boven de grond af te knippen. Regelmatig oogsten stimuleert nieuwe groei. Paksoi kan ook volwassen worden geoogst. Snijd de hele kop van de plant net onder de basis af. Bewaar paksoi in een plastic zak in de koelkast tot 2 weken.