Ingrediënten: 1 eetlepel plantaardige olie 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 4 kopjes kippen- of runderbouillon 2 kopjes gehakte verse tomaten 1 eetlepel tomatenpuree 2 theelepels suiker 2 theelepels sojasaus 1 theelepel zout Instructies: 1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de bouillon, tomaten, tomatenpuree, suiker, sojasaus en zout toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. Serveer warm.
Ingrediënten: 1/2 pond verse tomaten, ontsteeld en in vieren gesneden 1 ui, gesnipperd 5 kopjes kippenbouillon of water 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel suiker 1 theelepel zout 1/4 theelepel gemalen witte peper 2 eetlepels maïzena opgelost in 1/4 kopje koud water Instructies: 1. Combineer in een grote pan of Nederlandse oven de tomaten, ui, kippenbouillon of water, sojasaus, suiker, zout en witte peper. Breng op hoog vuur aan de kook 2. Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen 3.
Ingrediënten: 4 kopjes kippenbouillon 1 blik (14,5 ons) in blokjes gesneden tomaten, niet uitgelekt 1 kopje gehakte selderij 1 kopje gehakte ui 2 teentjes knoflook, fijngehakt 3 eetlepels tomatenpuree 1 theelepel gedroogde basilicumblaadjes 1/4 theelepel zwarte peper Streepje cayennepeper (optioneel) 3 kopjes gekookte brede eiernoedels of 2 kopjes ongekookte brede eiernoedels Instructies: Breng in een grote pan de kippenbouillon aan de kook. Voeg de tomaten, selderij, ui, knoflook, tomatenpuree, basilicumblaadjes, zwarte peper en cayennepeper (indien gewenst) toe. Breng aan de kook.
Ingrediënten: 1 pond verse tomaten, gepeld en ontpit 1 kop groentebouillon 3 groene uien, dun gesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 eetlepels rijstazijn of witte azijn 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel suiker of honing 1/4 theelepel gemalen zwarte peper Instructies: 1. Pureer de tomaten in een keukenmachine of blender tot een gladde massa 2. Giet de tomatenpuree in een middelgrote pan op middelhoog vuur 3. Roer de bouillon, groene uien, knoflook, rijstazijn, sojasaus, suiker en zwarte peper erdoor. Breng het geheel aan de kook en kook het 10 minuten 4.
Ingrediënten: 1 kwart kippen- of runderbouillon 1/2 theelepel suiker 3 eetlepels sojasaus 3 eetlepels rijstazijn 1 eetlepel maïzena opgelost in 1 eetlepel water 1/2 theelepel sesamolie 1 blik tomatenblokjes, niet uitgelekt 1 groene paprika, in hapklare stukken gesneden 1 rode paprika, in hapklare stukken gesneden 4 groene uien, dun gesneden Instructies: Breng in een grote pan de bouillon aan de kook. Voeg de suiker, sojasaus, azijn, maïzena en sesamolie toe. Laat 5 minuten sudderen. Roer de tomaten en paprika's erdoor.
Ingrediënten: 2 kopjes kippen- of groentebouillon 1/4 theelepel witte peper 1/4 theelepel suiker 1 eetlepel tomatenpuree 1 eetlepels sojasaus 1 theelepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry 5-6 druppels sesamolie (optioneel) 3 kopjes gehakte verse tomaten Instructies: 1. Combineer de bouillon, witte peper, suiker, tomatenpuree, sojasaus, rijstwijn en sesamolie in een pan 2. Breng het mengsel op hoog vuur aan de kook 3. Voeg de tomaten toe en kook gedurende 3 minuten of tot de tomaten zacht zijn 4. Serveer de soep warm met gestoomde rijst.