Voor brownies zult u een boter willen gebruiken met een hoger smeltpunt, zodat deze niet smelt in de oven. U kunt bijvoorbeeld geklaarde boter gebruiken, die een hoger smeltpunt heeft dan gewone boter.
Er zijn een paar verschillende soorten boter die gebruikt kunnen worden voor brownies, maar de beste optie is om een lichte of donkere boter te gebruiken. Lichte boter heeft een hoger vetgehalte en zorgt voor rijkere, vochtigere brownies. Donkere boter heeft een hoger smaakprofiel en kan worden gebruikt in recepten die om een intensere chocoladesmaak vragen.
Ik zou aanraden een lichte boter te gebruiken. Bijvoorbeeld, Land O Lakes ongezouten boter of Challenge European style boter werken allebei geweldig in brownies.
De beste boter voor brownies is vetrijke, grasgevoerde boter. Die geeft je brownies een intense smaak en een rijke, romige textuur. Vetarme boters zijn meestal gemaakt met gehydrogeneerde oliën, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Ze maken gebakken producten ook vaak droog en kruimelig. Het is dus beter om vetrijke boter, zoals grasboter, te gebruiken bij het maken van brownies of andere desserts.
De meeste boters zijn geschikt voor brownies, maar een stevigere boter zal resulteren in een dichtere brownie. Voor een rijkere en complexere smaak kunt u een gekweekte boter gebruiken, zoals Kerrygold.