Druiven kunnen zoet of zuur smaken, afhankelijk van het ras. Concord druiven bijvoorbeeld zijn typisch zuur en sappig, terwijl Thompson pitloze druiven zoeter en delicater zijn.
Nee, druiven zijn niet zuur. Druiven hebben een zoetzure smaak die vaak wordt vergeleken met die van een wrange appel. Het zure in druiven komt door de aanwezigheid van zuren, zoals appelzuur, en dat geeft druiven hun pittige smaak.
Druiven kunnen zuur of zoet zijn, afhankelijk van het ras. Er zijn tientallen druivensoorten, en sommige zijn zoeter dan andere. Concord druiven, bijvoorbeeld, zijn beroemd om hun zure en scherpe smaak. Muskaatdruiven daarentegen zijn erg zoet.
De zuurheid van druiven wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van zuren, voornamelijk wijnsteenzuur. Hoe hoger de zuurgraad van een druif, hoe zuurder hij zal smaken. Je kunt het zuurgehalte van een druif proeven door erop te zuigen en het sap op je tong te laten komen. Druiven met een lager zuurgehalte zijn minder zuur en smaken meer zoet.