Knolselderij is een wortelgroente die vaak wordt gebruikt in soepen of stoofschotels. Het eetbare deel van de plant is het witte vlees dat net onder het oppervlak van de bruine schil groeit. Om knolselderij te schillen, snij je eerst het worteluiteinde en de groene bladeren eraf. Snijd vervolgens met een scherp mes de bruine schil eraf. Pas op dat u niet in het witte vlees snijdt. Vervolgens kunt u de knolselderij in stukjes of plakjes snijden volgens de instructies van het recept.
Snijd de boven- en onderkant van de knolselderij af zodat hij plat op een snijplank ligt. Schil met een scherp mes de taaie buitenste schil eraf. Snijd de knolselderij doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Snijd ten slotte de plakjes in kleine blokjes.
Om knolselderij te schillen, snij je eerst de wortel en de bovenkant van de groente af. Snijd vervolgens de knolselderij doormidden zodat je twee lange helften hebt. Schil elke helft met een scherp mes en zorg ervoor dat je alle bruine schil verwijdert.
Knolselderij kan een beetje lastig zijn om te schillen. De makkelijkste manier is om de boven- en onderkant van de knolselderij af te snijden zodat hij rechtop op een snijplank staat. Snij dunne reepjes naar beneden, parallel aan de wortel, en let op dat u niet in de wortel zelf snijdt. Draai vervolgens de knolselderij zodat u verder naar beneden kunt snijden rond de omtrek van de wortel. Snijd tot slot met een scherp mes de resterende schil weg.
Knolselderij kan een beetje lastig te schillen zijn. De beste manier is om aan de bovenkant te beginnen en met een scherp mes de groene bovenkant eraf te snijden en dan het bruine worteluiteinde eraf te snijden. Zet de knolselderij op zijn kop en begin hem vanaf de bovenkant te schillen met een scherp mes. Als hij een beetje hardnekkig is en niet gemakkelijk wil loskomen, kunt u hem 5-10 minuten in koud water dompelen voordat u het opnieuw probeert.