Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je pruimen likeur maken?
gast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je pruimen likeur maken?
5 Answers
AliceAlice answered 2 jaar ago
Hier is een recept voor pruimenlikeur van About.com: Ingrediënten: 1 kop suiker 1 kopje water 2 kopjes pruimen, ontpit en fijngehakt 1 theelepel vanille-extract 1/2 kop wodka Aanwijzingen: 1) Combineer de suiker en het water in een kleine steelpan op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de pruimen toe en breng aan de kook. Kook gedurende 5 minuten, haal dan van het vuur en laat lichtjes afkoelen. Pureer in een keukenmachine of blender tot een gladde massa. 2) Giet de puree in een gesteriliseerde pot. Roer het vanille-extract en de wodka erdoor. Dek af en bewaar op een koele, donkere plaats gedurende minstens 2 weken alvorens te serveren.
BellaBella answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 fles wodka van 750 ml 1 kop suiker 2 kopjes water 1/4 kop lichte maïsstroop 2 pond pruimen, ontpit en in vieren gedeeld Instructies: 1. Los in een grote pan de suiker op in het water en de maïssiroop. Breng aan de kook. Voeg de pruimen toe en laat 30 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Giet het mengsel door een zeef in een kan of kom. Gooi de vaste stoffen weg.2. Giet het mengsel in een schone glazen pot of fles. Voeg wodka toe. Goed schudden om te combineren. Bewaar in de koelkast tot 2 maanden of in de vriezer tot 6 maanden.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 kop wodka 1/2 kop pruimensap 3 eetlepels eenvoudige siroop 3 pruimen, ontpit en fijngehakt 1/4 theelepel gemalen piment Instructies: 1) In een grote pot of container, combineer wodka, pruimensap, eenvoudige siroop, pruimen, en piment. Roer goed om te combineren. Dek af en laat 2 weken op een koele, donkere plaats staan. 2) Zeef het mengsel na 2 weken door een fijne zeef in een schone glazen pot of fles. Gooi de vaste stoffen weg. De likeur is in een afgesloten container in de koelkast tot 1 jaar houdbaar.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Om pruimenlikeur te maken heb je nodig: - 750 ml wodka - 1,25 kg pruimen, ontpit en fijngehakt - 550 g kristalsuiker - 250 ml water - 1 kaneelstokje - 2 steranijspeulen methode:1) Doe de wodka, pruimen, suiker, water, kaneelstokje en steranijspeulen in een grote pan op een matig vuur.2) Breng het geheel aan de kook en kook het 30 minuten of tot de pruimen zacht zijn.3) Haal het van het vuur en laat het volledig afkoelen.4) Zeef het door een fijne zeef in een gesteriliseerde fles.5) Bewaar het op een koele donkere plaats gedurende 3 maanden voor gebruik.
AdamAdam answered 2 jaar ago
Om pruimenlikeur te maken heb je nodig: - 750 gram pruimen - 1 liter wodka - 350 gram suiker - 1 vanilleboon 1. 1. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit.2. Doe de pruimen in een grote pot of container.3. Giet de wodka over de pruimen.4. Voeg de suiker en de vanilleboon toe.5. Roer goed om alle ingrediënten te combineren.6. Dek af en bewaar op een koele, donkere plaats gedurende 2 weken, af en toe roerend.7. Zeef het mengsel na 2 weken door een fijnmazige zeef in een schone pot of container.*8 Bewaar in de koelkast tot 6 maanden.