Ga eerst met een mes langs de rand van de taart om hem los te maken van de vorm. Keer de vorm dan om op een bord en geef er een stevige tik op. De cake moet er gemakkelijk uitkomen. Als er stukjes cake aan de vorm vastzitten, gebruik dan een botermes om ze er voorzichtig af te schrapen.
In het algemeen zijn er twee manieren om een cake uit een vorm te halen - de koudwatermethode of de warme suikersiroopmethode. De koud water methode: Zet je cakevorm ongeveer een uur in de vriezer voordat je van plan bent de cake te ontvormen. Zodra de cake bevroren is, dompel je de bodem van de pan een paar seconden in heet water en ga je met een bot mes langs de rand van de cake. Klop zachtjes op de bovenkant van de pan en draai hem dan om op een bord. Schud voorzichtig indien nodig. De warme siroopmethode: Maak een eenvoudige suikersiroop door 1/2 kopje suiker en 1/2 kopje water samen te verwarmen tot alle suiker is opgelost.