6 Answers
Asperges zijn bedekt met een wasachtige laag die hen helpt vers te blijven. Schillen verwijdert dit laagje en voorkomt dat ze snel bederven.
Asperges zijn groenten die met of zonder schil kunnen worden gegeten. De schil is eetbaar, maar sommige mensen schillen hem liever af omdat ze vinden dat de asperges dan beter smaken. Sommige mensen vinden ook dat de schil taai en kauwbaar kan zijn.
De taaie schil van een aspergestengel is niet eetbaar. Het moet voor het koken worden verwijderd.
De vezelige buitenlaag van asperges is moeilijk te verteren en kan bij sommige mensen maag- en darmproblemen veroorzaken. Door de asperges te schillen worden de meeste vezels verwijderd.
Het eetbare deel van een aspergestengel is het witte, vlezige deel dat onder het grondoppervlak groeit. De taaie, houtachtige schil op de stengel wordt over het algemeen niet gegeten. Door de aspergestengel te schillen kun je de hele groente eten en verdwijnt de eventuele bitterheid van de schil.
Please login or Register to submit your answer