Bekijk vragenCategory: Groentenhoe maak je bietensoep?
gast Staff asked 2 jaar ago
hoe maak je bietensoep?
5 Answers
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Hier is een recept voor bietensoep: Ingrediënten: - 2 bossen bieten (gewassen en bijgesneden) - 6 kopjes groentebouillon - 1 kop kokosmelk (of room) - 1 ui, gesnipperd - 3 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 el olijfolie - zout en peper naar smaak Instructies 1. Verwarm uw oven voor op 375 graden Fahrenheit. Wikkel elke biet in aluminiumfolie en rooster ze ongeveer een uur, of tot ze zacht genoeg zijn om er met een vork in te prikken 2. Laat de geroosterde bieten iets afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes 3. Verhit de olijfolie in een grote pan of Nederlandse oven op middelhoog vuur.
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
Ingrediënten: -1 eetlepel olijfolie -2 kopjes gehakte uien -4 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst -1 grote kokende aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden -3 kopjes kippen- of groentebouillon of water -1 theelepel gedroogde tijmblaadjes, verkruimeld -1 laurierblad -zout en versgemalen zwarte peper naar smaak -2 kopjes gekookte, uitgelekte en afgekoelde bieten, in kleine blokjes gesneden (of een blik voorgesneden bieten) Instructies: 1. Verhit in een grote soeppot of Nederlandse oven de olijfolie op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot beide zacht zijn geworden, ongeveer 5 minuten.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 eetlepel olijfolie of boter 1 grote ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 kopjes groentebouillon of water 3 bieten, geschild en in blokjes gesneden (ongeveer 1 1/2 pond) 1 laurierblad Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Verhit de olie of boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht worden, ongeveer 5 minuten. 2. Voeg de bouillon of het water, de bieten, het laurierblad, zout en peper toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. 3. Verwijder het laurierblad voor het opdienen.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Bietensoep kan op verschillende manieren gemaakt worden. Een eenvoudige manier is om de bieten te roosteren en ze vervolgens te mengen met wat groentebouillon en kruiden naar smaak. Je kunt ook wat blokjes ui, selderij en wortel aan de soep toevoegen voor extra smaak en voeding.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Begin met 2 kopjes groentebouillon. Voeg 1 gehakte ui, 1 gehakte wortel en 1 gehakte selderijstengel toe aan de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. Voeg 1/2 pond in blokjes gesneden geschilde bieten toe en laat nog 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen voordat u de bieten in delen in een blender of keukenmachine pureert. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm of gekoeld.