Koolrabi smaakt als een kruising tussen een radijs en een raap, met een lichtzoete smaak. Sommigen vergelijken de smaak met die van een jicama of een appel. Rauw is koolrabi knapperig en sappig, waardoor het perfect is voor salades of dipsauzen. Hij kan ook worden geroosterd of gepureerd zoals aardappelen.
Meirapen hebben een licht zoete en peperige smaak, met een zetmeelrijke textuur. Ze worden meestal gekookt, gepureerd of in een soep gegeten. Sommige mensen bakken ook rapen.
Rapen kunnen aards, peperig of zoet smaken, afhankelijk van het ras. Ze zijn een koel seizoen gewas en worden meestal gegeten als ze klein zijn (ongeveer 2 centimeter in diameter) en een mildere smaak hebben. Grotere rapen kunnen bitter zijn.
Meirapen hebben een licht scherpe, peperige smaak en zijn stevig en dicht van structuur. Ze zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en kalium.
Meirapen hebben een licht zoete en peperige smaak met een hartig, aards aroma. Ze worden vaak geroosterd of gekookt gegeten, en kunnen ook in verschillende gerechten worden gebruikt. Sommige mensen vinden dat rapen smaken als aardappelpuree, maar met een iets bittere smaak.