Pastinaken zijn heerlijk als ze geroosterd worden met een beetje olijfolie, zout en peper. Ze kunnen echter ook worden geserveerd met een aantal verschillende sauzen, afhankelijk van je voorkeur. Sommige mensen vinden pastinaken bijvoorbeeld lekker met een romige mierikswortelsaus of een pittige dijonvinaigrette.
Gepureerde pastinaken zijn een heerlijk bijgerecht wanneer ze geserveerd worden met een eenvoudige bruine boter en saliesaus. Ingrediënten: 1/2 kop (1 stok) ongezouten boter 4 teentjes knoflook, fijngehakt 8 verse salieblaadjes, gehakt pastinaken, geschild en in stukjes van een centimeter gesneden zout en zwarte peper naar smaak 1/2 kop kippenbouillon of witte wijn Aanwijzingen: 1. Smelt de boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en salie toe en bak tot ze geurig zijn, ongeveer 1 minuut. Haal van het vuur. 2. Doe de pastinaken in een grote pan en bedek ze met water.
Er zijn veel verschillende sauzen die bij pastinaak geserveerd kunnen worden, maar een van de populairste is een eenvoudige boter- en saliesaus. Een andere optie is een romige knoflooksaus op basis van zure room, melk en knoflook. Aioli (een knoflookmayonaise) is ook een goede keuze, of u kunt proberen de pastinaken te serveren met een glazuur van bruine suiker en balsamicoazijn.
Boter, zout en peper worden over het algemeen beschouwd als de beste sauzen voor pastinaak. Veel andere sauzen zijn echter ook goed te combineren met deze groente, zoals hollandaisesaus, bearnaisesaus, dijonmosterdsaus of een eenvoudige kruidenboter.
De meest populaire sauzen voor pastinaken zijn meestal boter, honing of ahornsiroop. Sommigen kunnen ook genieten van een hartige saus zoals pesto of bearnaise.
Enkele goede sauzen om bij pastinaken te serveren zijn bruine botersaus, mierikswortelsaus en appelciderazijnsaus. Je kunt ze ook serveren met een eenvoudige gesmolten kruidenboter of een vinaigrette van dijonmosterd.