De beste tijd om de kaastaart in de koelkast te zetten is ongeveer een uur voordat je hem gaat serveren. Op die manier wordt de cheesecake wat steviger en is hij gemakkelijker in plakken te snijden. Als je je zorgen maakt over 's nachts in de koelkast zetten, kun je de cheesecake altijd een paar uur in de vriezer leggen voor je hem serveert.
Cheesecake kan in de koelkast zodra het is afgekoeld tot kamertemperatuur. Het beste is om het minstens 4 uur in de koelkast te zetten, maar het kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.
De meeste cheesecakes moeten minstens vier uur in de koelkast staan voordat ze worden opgediend. Op die manier is de taart helemaal stevig en gekoeld. Sommige recepten, zoals die met een waterbad of zonder korst, vereisen meer tijd in de koelkast. Volg de instructies van het recept nauwkeurig op om er zeker van te zijn dat uw taart goed gekoeld is.
De algemene regel is dat de meeste cheesecakes minstens vier uur moeten worden gekoeld voor het opdienen, maar het is het beste om het recept te controleren om zeker te zijn. In sommige recepten moet de cheesecake 's nachts worden gekoeld.
De algemene vuistregel is om uw cheesecake in de koelkast te zetten nadat u de helft ervan heeft opgegeten. Zo blijft hij vers en lekker voor de rest van de maaltijd. Als u echter van plan bent de hele cheesecake in één keer op te eten, hoeft u hem niet eerst in de koelkast te zetten.
De algemene vuistregel is om cheesecake twee uur nadat je hem in de oven hebt gezet in de koelkast te zetten. Elke cheesecake is echter anders, dus controleer het recept.