Sommige mensen vinden het lekker om kersen te ontpitten met een eetstokje of een satéprikker. Anderen gebruiken hun vingers. U kunt ook een kersenontpitter kopen als u het werk gemakkelijker wilt maken. Leg de kers op de ontpitter, druk de plunjer naar beneden en de pit springt er zo uit.
Er zijn een paar manieren om kersen te ontpitten. Eén manier is om een rietje te gebruiken. Steek het rietje in de kers, en draai de kers terwijl je het rietje omhoog trekt. De pit komt er dan met het steeltje uit. Een andere manier is om een eetstokje of satéprikker te gebruiken. Snijd de bovenkant van de kers af en maak een klein sneetje in de zijkant van de kers. Steek het eetstokje of de spies erin en draai/trek de pit eruit. Een derde manier is om uw vingers te gebruiken. Snijd de top van de kers af en maak een klein sneetje in de zijkant van de kers. Draai hem zo dat één helft loskomt (de pit zit nog aan één helft vast).
pitten verwijderd, steeltje eraan: Kersen kunnen tot twee weken in de koelkast bewaard worden. Om ze te bewaren verwijdert u de steeltjes en pitten en legt u ze in een enkele laag op een bord of in een bak. Dek ze af met plasticfolie of doe ze in een zak met rits en vries ze in tot zes maanden. pitten verwijderd, steel eraf: Kersen kunnen tot twee weken in de koelkast worden bewaard. Verwijder de steeltjes en pitten en leg ze in een enkele laag op een bord of in een bak. Dek ze af met plasticfolie of doe ze in een zak met ritssluiting en vries ze maximaal zes maanden in.
pitten verwijderd, steeltje eraan: Kersen kunnen tot twee weken in de koelkast bewaard worden. Om ze te bewaren verwijdert u de steeltjes en pitten en legt u ze in een enkele laag op een bord of in een bak. Dek ze af met plasticfolie of doe ze in een zak met rits en vries ze in tot zes maanden. pitten verwijderd, steel eraf: Kersen kunnen tot twee weken in de koelkast worden bewaard. Verwijder de steeltjes en pitten en leg ze in een enkele laag op een bord of in een bak. Dek ze af met plasticfolie of doe ze in een zak met ritssluiting en vries ze maximaal zes maanden in.
Je kunt kersen op twee manieren ontpitten: met een kersenpitter of met een scherp mes. Als u een kersenpitter gebruikt, plaatst u de kers op de pitten van de pitter, drukt u deze naar beneden en springt u de pit eruit. Als u een scherp mes gebruikt, houdt u de kersenstengel in de ene hand en gebruikt u de andere hand om rond de pit te snijden, waarbij u door het vruchtvlees snijdt tot u de pit raakt. Draai dan en trek de pit eruit met je vingers.
Er is niet één juiste manier om kersen te ontpitten, maar er zijn een paar methoden die goed werken. Eén manier is om met een eetstokje of satéprikker de pit uit de andere kant van de kers te steken. Een andere manier is om de bovenkant van de kers af te snijden en dan met een schilmesje rond de pit te snijden en deze te verwijderen. En nog een andere manier is om ze eerst in te vriezen en dan de pitten er gemakkelijk uit te wippen terwijl ze nog bevroren zijn.
Hele ontpitte kersen zijn 3-4 dagen houdbaar in de koelkast. Als u ze wilt ontpitten, kunt u dat doen door met een rietje of eetstokje de pit uit de onderkant van de kers te drukken. Een andere manier is om de bovenkant van de kers af te snijden en zachtjes in de kers te knijpen en zo de pit eruit te drukken. Ten slotte kun je ze ook invriezen op een bakplaat voordat je ze overbrengt naar een diepvrieszakje of bakje. Zo zijn ze 2-3 maanden houdbaar.