Er zijn tal van opties als het gaat om alternatieve ingredienten voor artisjok. Een veel voorkomende vervanger is doperwten, die ook een heerlijke aardachtige smaak hebben. Probeer ook eens asperges of bloemkool - beide geven een mooie, kruidige smaak en textuur. Groenten zoals kleine courgettes, paprika's, wortelen of broccoli bieden ook een geweldige basis voor deze ingrediënt.
Zoiets als asperges, aubergines, paprika's of sperziebonen is een goed alternatief voor artisjok. Ze hebben een vergelijkbare samenstelling en gevoel. Je kunt ook andere groentes gebruiken, zoals bloemkool, broccoli, prei of spinazie.
Er zijn een aantal alternatieven voor artisjok die in verschillende recepten kunnen worden gebruikt. Dit omvat groenten zoals rode bieten, bloemkool, asperges en champignons, evenals sojaproducten zoals tempeh, edamame en tofu. Peulvruchten zoals linzen en kikkererwten zijn ook een goede vervanging. Verder zijn er opties zoals champignonmengsels van verse of gedroogde paddenstoelen, geroosterde pijnboompitten, noten en granen en zelfs deegwaren zoals gnocchi en ravioli.