Ja, fruit is glutenvrij. Dit geldt voor alle verse, diepgevroren, ingeblikte en gedroogde vruchten. Controleer echter wel op de etiketten van verwerkte of verpakte fruitproducten of ze echt glutenvrij zijn. Sommige merken gedroogd fruit kunnen bijvoorbeeld gecoate ingrediënten toevoegen die gluten bevatten. Ook kunnen in sommige voorverpakte vruchtensappen smaakstoffen worden gebruikt die gluten bevatten. Wees dus altijd waakzaam bij het lezen van etiketten en controleer of het door u gekozen product daadwerkelijk vrij is van dit eiwit. Als het gaat om het eten van fruit als onderdeel van een evenwichtig dieet, zijn er veel voordelen aan het incorporeren van deze voedselgroep in je maaltijden en snacks. Fruit is een geweldige bron van voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels.
Dat hangt van het fruit af. De meeste bessen zijn bijvoorbeeld glutenvrij, maar sommige vruchten zoals meloenen bevatten gluten. De meeste bewerkte voedingsmiddelen die als "glutenvrij" worden aangeduid, zijn dat eigenlijk niet, omdat ze vaak verborgen vormen van gluten bevatten (zoals mout). De beste manier om te weten of een voedingsmiddel echt glutenvrij is, is de ingrediëntenlijst te lezen en te zoeken naar woorden als "tarwe", "gerst", "rogge", enz. De beste manier om glutenvrij te eten is het eten van hele, onbewerkte voedingsmiddelen die van nature glutenvrij zijn.