Om makreel te bereiden moet je de vis eerst schoonmaken door het vel en de ingewanden te verwijderen. Daarna kan je de makreel grillen, bakken, stoven of zelfs roken. Het belangrijkste is dat je de vis goed gaart zodat het sappig, smakelijk en natuurlijk veilig is om te eten.
Gooi dat stuk makreel op een plaat en zet hem in de oven! Of, als je het avontuurlijk wilt houden, gooi een paar pannenkoekenmix in de zee, zodat de makreel erin kan zwemmen!
Om makreel te bereiden heb je ongeveer 15-20 minuten nodig. Om te beginnen moet je het fileermes gebruiken om de vis leeg te fileren. Dan moet je het best gevulde deel even schoonmaken met water en zout. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden Celcius. Meng mayonaise, citroensap, knoflook en een klein beetje zout in een kom en bedek de vis hiermee. Leg het op een ovenschaal en bak het 15 tot 20 minuten. Geniet van je bereide makreel!