Om een rijstkoker te gebruiken, dien je eerst de bijgeleverde handleiding te lezen om te begrijpen hoe de rijstkoker precies werkt. Vervolgens dien je de aanwijzigingen op te volgen om de rijst in de rijstkoker te doen. Daarna dien je de juiste hoeveelheid water toe te voegen. Sluit vervolgens het deksel en stel de kooktijd in, waarbij de hoeveelheid rijst, de hoeveelheid water en de soort rijst in aanmerking worden genomen. Als de kooktijd is verstreken, zou je de rijstkoker uit moeten zetten. Laat vervolgens de rijst in de rijstkoker bij kamertemperatuur rusten, voordat je het voorzichtig serveert.
De rijstkoker is een handige keukenhulp voor het bereiden van rijst. Voeg eerst de juiste hoeveelheid rijst en water toe aan de rijstkokerpan, afhankelijk van hoeveel je aan het maken bent. Plaats de deksel op de pan, draai de kookfunctie in en laat de rijstkoker het werk doen. Als je rijst gaar is, schakel je de rijstkoker uit en laat je de rijst dan nog een paar minuten in de pan staan. Als laatste verwijder je de deksel en serveer je de rijst.