Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat rendang een gerecht is dat gemaakt kan worden met een verscheidenheid aan verschillende vleessoorten. Rundvlees, kip, schapenvlees of geitenvlees, maar eigenlijk kan elk soort vlees worden gebruikt.
Als je authentieke rendang wilt maken, heb je rundvlees nodig als belangrijkste ingrediënt. Je kunt ook kip, lam of geit gebruiken, maar rundvlees is het meest gebruikte vlees in rendang. Het rundvlees wordt eerst gaar gestoofd in water en daarna gekookt in een mengsel van kokosmelk en kruiden tot de saus verdampt is en het vlees goed bedekt en gaar is.
Oorspronkelijk werd rendang gemaakt van rundvlees. In de loop der jaren zijn echter ook andere vleessoorten, zoals kip, schapenvlees en varkensvlees, populair geworden voor dit gerecht. Je kunt dus eigenlijk elk soort vlees gebruiken dat je lekker vindt voor rendang.
Rendang is een gerecht van vlees gekookt in kokosmelk en kruiden. De meest gebruikte vleessoorten voor rendang zijn rundvlees, kip, schapenvlees of wild.