Doe de groenten in een stoompan boven kokend water. Dek af en kook ze gaar. Afhankelijk van de groente kan dit 3 tot 10 minuten zijn. U kunt de groenten ook in een magnetronschaal met ongeveer 2 cm water doen, afdekken met plasticfolie en 2 tot 4 minuten in de magnetron laten sudderen.
Er zijn een paar manieren om groenten te stomen. De meest gebruikelijke manier is het gebruik van een stoommandje dat in een pan met kokend water staat. Een andere manier is om groenten in een voor de magnetron geschikte kom met ongeveer een centimeter water te doen, dan de kom te bedekken met plasticfolie en gaatjes in de bovenkant te prikken. Tot slot kunt u ook groenten stomen in de oven of op de kookplaat. Voor de kookmethode vult u een pan met voldoende water om net onder het stoommandje te komen. Breng het water aan de kook, leg de groenten in het mandje en dek af. Stoom gedurende 3-5 minuten, of tot ze gaar zijn. Voor de magnetron: doe de groenten en een centimeter water in een kom die geschikt is voor de magnetron.