Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet je kaasfondue maken?
gast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je kaasfondue maken?
6 Answers
Novan answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om kaasfondue te maken, maar het belangrijkste is om goede kwaliteit kazen te gebruiken. Begin met het smelten van wat boter in een pan op een laag vuurtje, voeg dan de door u gekozen kazen toe en laat ze koken tot ze gesmolten en kleverig zijn. Voeg eventueel wat wijn of bier toe om de saus te verdunnen. Breng de saus op smaak met zout en peper (of andere kruiden) en serveer direct met brood of andere dippers.
Novan answered 2 jaar ago
Hier is een klassiek Zwitserse kaasfondue recept: Ingrediënten: 1 teentje knoflook, gehalveerd 1/2 pond Gruyère-kaas, geraspt 1/2 pond Emmental kaas, geraspt 1/4 kopje maïzena 3 eetlepels Kirsch (kersenbrandewijn) 1 theelepel geraspte citroenschil Scheutje cayennepeper Instructies: Wrijf de binnenkant van een fonduepan in met de knoflookhelften. Gooi de knoflook weg. Doe de kazen in de pan en roer de maizena erdoor tot ze goed gemengd zijn. Verwarm in een klein steelpannetje de Kirsch en citroenschil op laag vuur tot het net warm is. Giet in de fonduepan en roer voorzichtig om te mengen.
AaronAaron answered 2 jaar ago
De traditionele Zwitserse kaasfondue wordt bereid met droge witte wijn, kirsch, geraspte Gruyère en geraspte Emmentaler kaas. De wijn wordt verwarmd met maïzena om hem te verdikken en een roux te maken. Vervolgens wordt Kirsch (een heldere kersenbrandewijn) aan het mengsel toegevoegd. Tenslotte worden de snippers kaas erdoor geroerd tot ze gesmolten zijn. De uiteindelijke fondue moet dik genoeg zijn om een houten lepel te bekleden, maar nog steeds vloeibaar genoeg om te gieten. Wordt het te dik, voeg dan meer wijn of kirsch toe. Serveer met broodblokjes, appels of ander vers fruit.
FenderFender answered 2 jaar ago
Om kaasfondue te maken heb je nodig: - 1/2 kop droge witte wijn - 1/2 theelepel maïzena - 1 pond Gruyere kaas, versnipperd - 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas - 2 eetlepels Kirsch of cognac - Vers gemalen zwarte peper naar smaak - Blokjes stokbrood, om te dippen 1. Klop in een kleine steelpan de wijn en maïzena samen tot de maïzena is opgelost 2. Breng het mengsel op matig vuur aan de kook en kook het 2 minuten tot het is ingedikt 3.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1/2 kop droge witte wijn 1 teentje knoflook, gehalveerd 8 oz Gruyere kaas, versnipperd 4 oz Emmentaler kaas, versnipperd 1 el maïzena 1/4 theelepel zout 1/4 theelepel peper Instructies: 1. Verwarm in een kleine steelpan de wijn en knoflook op middelhoog vuur tot het suddert. Laat afkoelen. 2. Meng in een grote kom de kazen, maïzena, zout en peper. Roer het afgekoelde wijnmengsel erdoor tot het goed gemengd is. 3. Giet de fondue in een fonduepan of ander serveervat en zet op laag vuur.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Ingrediënten 1/2 pond in blokjes gesneden Serranoham 1/2 kop in blokjes gesneden ui 1 teentje knoflook, fijngehakt 3 eetlepels bloem 3 kopjes droge witte wijn 1/4 theelepel zwarte peper 6 ons Gruyèrekaas, versnipperd (ongeveer 1-1/2 kopjes) 4 ons Emmentaler kaas, versnipperd (ongeveer 1 kopje) 1 eetlepel maïzena gemengd met 2 eetlepels koud water Instructies 1. Bak in een kleine koekenpan de ham, ui en knoflook in de bloem tot de ui zacht is geworden 2. Breng in een middelgrote pan de wijn op middelhoog vuur aan de kook.