Snijbiet kan worden geoogst door de hele plant bij de grond af te snijden, of door afzonderlijke bladeren af te snijden. Om de hele plant te oogsten, snijdt u hem met een scherp mes af bij de basis, waarbij u ervoor zorgt dat u alle wortels verwijdert. Om afzonderlijke bladeren te oogsten, houdt u de stengel met één hand vast en snijdt u het blad met een scherp mes van de stengel af.
Snijbiet kan op elk moment van het groeiseizoen worden geoogst. Voor baby snijdt u gewoon de buitenste bladeren af als ze groeien. Gebruik voor grotere planten een scherp mes of een schaar om de stengels vlak boven de grond af te snijden.
Snijbiet kan worden geoogst door de hele plant af te snijden aan de basis, net onder de grondlijn. Je kunt de bladeren en stengels dan rauw of gekookt eten. Snijbiet is een geweldige toevoeging aan salades, maar je kunt het ook op allerlei manieren bereiden - gesauteerd, gestoomd, gekookt, gestoofd of zelfs in de magnetron.
1. Snij met een scherp mes de bladeren van de hoofdstengel van de snijbietplant af. 2. Gooi beschadigde of verlepte bladeren weg. 3. Spoel de bladeren in koel water om vuil of gruis te verwijderen. 4. Droog de bladeren met een schone keukenhanddoek. 5. Bewaar de bladeren in een afgesloten plastic zak in de koelkast voor maximaal 3 dagen.
Snijbiet kan worden geoogst door de bladeren aan de voet van de plant af te snijden. U kunt ook afzonderlijke bladeren oogsten door ze van de stengel af te snijden.