Een dessert dat goed samengaat met kaas is een bessentaart. De zoetheid van de bessen contrasteert met het zoute van de kaas, en de wrange smaak reinigt uw gehemelte voor de volgende hap.
Er zijn veel heerlijke desserts die na een kaasplankje kunnen worden genuttigd. Enkele van onze favorieten zijn vers fruit, crème brûlée, chocoladetaart en ijs. Voor liefhebbers van een beetje van alles is een dessertplankje de perfecte manier om een maaltijd af te sluiten. Dit bord bevat een assortiment zoete lekkernijen, waaronder gekonfijt fruit, honingraat, koekjes en zelfs krakelingen met chocolade.
Een licht en luchtig dessert, zoals een panna cotta, zou de perfecte manier zijn om een maaltijd met een kaasplankje af te sluiten. Een romig dessert helpt het gehemelte te reinigen na het eten van al die rijke en hartige kazen. Panna cotta is een Italiaans dessert gemaakt met zware room, melk, suiker, maïzena en vanille-extract. Meestal wordt het op smaak gebracht met espresso of chocolade, maar je kunt ook je favoriete likeur of vruchtenpuree gebruiken. Dit dessert is heel gemakkelijk te maken en er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig. Bovendien kun je het van tevoren maken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over voorbereidingen op het laatste moment.