Bekijk vragenCategory: Groentenhoe rode kool maken?
gast Staff asked 2 jaar ago
hoe rode kool maken?
9 Answers
LoekLoek answered 2 jaar ago
Hoe maak je rode kool   Ingrediënten:   1 kop rode kool, ontdaan van klokhuis en in dunne plakjes gesneden 1/2 kopje appel cider azijn 1/2 kopje suiker 1 theelepel zout 1/4 theelepel zwarte peper 1/4 kopje water 2 eetlepels boter     Aanwijzingen:  Meng in een grote kom de kool, azijn, suiker, zout en peper. Roer om te coaten. Laat 30 minuten staan, af en toe roeren.  Breng het koolmengsel in een grote pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg het water en de boter toe. Kook tot de kool zacht is en het vet 20% geabsorbeerd is door het koolvolume, ongeveer 45 minuten tot 1 uur.
KateKate answered 2 jaar ago
Om rode kool te maken, heb je nodig:   1 rode kool 1 ui 1 appel 1 eetlepel azijn 2 eetlepels suiker Zout en peper naar smaak   Verwijder eerst de buitenste bladeren van de kool en snijd hem doormidden. Snijd de kern eruit en snijd de kool vervolgens in dunne plakjes. Pel de ui en snipper hem. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes.  Doe alle ingrediënten in een grote pan of Dutch oven. Roer goed om te mengen.  Zet de pan op middelhoog vuur en breng het geheel aan de kook. Dek goed af en laat 2 uur zachtjes sudderen, af en toe roeren. Voeg indien nodig meer azijn of suiker naar smaak toe. Laat de rode kool afkoelen in de pot alvorens op te dienen.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Om rode kool te maken, heb je nodig: -1/2 kop rode kool, gesnipperd -1 appel, in stukjes gesneden -1/4 kopje witte azijn -1 eetlepel honing -1 theelepel zout -versgemalen zwarte peper naar smaak   Meng in een grote kom de geraspte rode kool, appel, witte azijn, honing, zout en peper. Meng goed en bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast. De sla is tot 5 dagen houdbaar.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Rode kool kan gemakkelijk worden gemaakt door de kool 3 minuten te blancheren in gezouten water en daarna te shockeren in ijswater. Daarna kunnen de bladeren worden geschild en in stukken of in snippers worden gesneden. De versnipperde of fijngehakte kool kan vervolgens in een hete pan met olie worden gekookt tot de kool zacht begint te worden. Breng op smaak met zout, peper en azijn.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Om rode kool te maken, heb je nodig: 1/2 kop rode kool 1 kop water 1/4 kop witte azijn 3 eetlepels suiker 1 theelepel zout 1/2 theelepel selderijzaad 1/4 theelepel gemalen zwarte peper Was de kool en verwijder de taaie buitenste bladeren. Kwartel de kool en snijd de kern eruit. Snijd de kool in dunne reepjes. Breng in een middelgrote pan het water, de azijn, de suiker, het zout, het selderijzaad en de peper aan de kook. Voeg de gesneden kool toe en kook gedurende 3 minuten of tot ze gaar zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Bewaar in een afgedekte bak in de koelkast tot 1 week.
OwenOwen answered 2 jaar ago
Om rode kool te maken, begin je met het halveren van de kool en verwijder je de kern. Snijd de kool in dunne reepjes en snijd de reepjes in kleine stukjes. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg dan de kool toe en kook tot deze zacht is. Voeg appelciderazijn en zout naar smaak toe en serveer.
BrittBritt answered 2 jaar ago
Om rode kool te maken, snijdt u de kool eerst in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Verhit vervolgens wat olie in een pan op middelhoog vuur en voeg de kool toe. Kook de kool ongeveer 10 minuten of tot hij zacht is en roer er dan wat azijn of citroensap door.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Om rode kool te maken heb je nodig: -1/2 kop rode kool -1/4 kop witte azijn -1/4 kop appelcider azijn -1/4 kopje water -3 eetlepels suiker -1 theelepel selderijzaad -1/2 theelepel zout Instructies: 1. Schil de rode kool en snijd hem in dunne reepjes. 2. Meng in een kleine kom de witte azijn, de appelciderazijn en het water. 3. 4. Breng het mengsel in een grote pan of Nederlandse oven aan de kook. Voeg de suiker, selderijzaad en zout toe. Roer om te combineren. 5.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om rode kool te maken. Een eenvoudige manier is om het in een afgedekte pot met een kleine hoeveelheid water gaar te koken, ongeveer 10 minuten. U kunt ook azijn, appelcider of witte wijn aan het kookwater toevoegen voor extra smaak. Een andere manier om rodekool te bereiden is om versnipperde kool snel te bakken in een grote koekenpan met olijfolie of boter op middelhoog vuur tot de kool iets zachter wordt. Voeg dan wat gehakte uien toe, en blijf koken tot de uien doorschijnend zijn. Roer tot slot de versnipperde kool erdoor en kook nog ongeveer 5 minuten. Deze methode geeft de kool een mooie gekarameliseerde smaak.