Ingrediënten:
1 pond champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels boter
4 kopjes kippenbouillon
1 kopje melk of room
zout en peper naar smaak
Sauteer de champignons, uien en knoflook in de boter op een matig vuur tot ze zacht zijn. Voeg de kippenbouillon toe en laat 20 minuten sudderen. Voeg de melk of room toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer warm met knapperig brood.
Champignonsoep is een klassiek gerecht dat zowel smaakvol als gemakkelijk te maken is. De sleutel tot een goede champignonsoep is het gebruik van een verscheidenheid aan champignons, waardoor de soep een diepere smaak krijgt. U kunt elke soort paddenstoel gebruiken voor dit recept, maar ik geef de voorkeur aan een mix van oester-, shiitake- en creminipaddenstoelen.
Om te beginnen snijdt u de champignons in dunne plakjes. Bak de champignons vervolgens in een grote pan of Dutch oven in boter op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn en hun vocht hebben afgegeven. Zodra de champignons gaar zijn, de knoflook en tijm toevoegen en nog een minuutje laten bakken.
Er is geen tekort aan manieren om champignonsoep te maken, maar hier is een snel en gemakkelijk recept dat je achterlaat met een heerlijke, stevige kom soep.
Begin met het bakken van wat champignons in boter of olie. Je kunt elke soort champignons gebruiken die je lekker vindt, maar voor dit recept raden we aan om te kiezen voor champignons met knopjes, oesterzwammen of shiitake champignons. Zodra de champignons gaar zijn, voeg je wat gesnipperde uien en knoflook toe en bak je ze tot ze zacht zijn.
Voeg vervolgens de bouillon toe (kip, rundvlees of groente is ook goed) en breng de soep aan de kook.
Om champignonsoep te maken, heb je nodig: - 1 eetlepel olijfolie of boter - 1 gesnipperde ui - 2 teentjes gehakte knoflook - 8 ons gesneden champignons - 2 kopjes groentebouillon of kippenbouillon - 1/2 kop melk (of room) - Zout en peper naar smaak Optionele kruiden: tijm, rozemarijn, peterselie, zure room, bieslook 1. 1. Verhit de olie of boter in een grote pan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht worden, ongeveer 5 minuten.2. Voeg de champignons toe en bak tot ze bruin beginnen te worden, nog ongeveer 5 minuten.3.
1. Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C). Vet een grote ovenschaal in met boter. 2. Snijd verse champignons en uien in plakjes en leg ze in de ovenschaal. 3. Strooi knoflookpoeder, zout en peper over de champignons en uien. Giet er kippenbouillon over. 4. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de groenten zacht zijn 5. Mix de soep in een blender of keukenmachine tot hij glad is; doe hem terug in de ovenschaal 6. Bak nog 15 minuten om door te warmen; serveer warm met croutons of koekjes erop indien gewenst.
Ingrediënten: 1 eetlepel olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 8 oz gesneden champignons 3 kopjes kippenbouillon of groentebouillon 1/2 kopje melk 1/4 kopje bloem Zout en peper naar smaak Instructies: 1. Verhit in een grote pan de olie op middelhoog vuur. Voeg de ui en de champignons toe en kook tot de uien zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 10 minuten sudderen 2. Klop in een kleine kom de melk en de bloem tot een gladde massa. Voeg toe aan de soep en kook tot deze is ingedikt, nog ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm.
De beste manier om champignonsoep te maken is door verse champignons te gebruiken. U kunt witte champignons of diverse andere soorten champignons gebruiken. Als je verse champignons gebruikt, moet je ze schoonmaken en in plakjes snijden. Smelt in een grote pan de boter op matig vuur. Voeg de gesneden champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg dan de bloem toe en kook nog een minuut. Voeg kippenbouillon toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. Roer tot slot de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Smelt in een grote soeppan de boter op een matig vuur. Voeg ui en knoflook toe, en bak tot beide doorschijnend zijn. Champignons toevoegen en blijven koken tot al het vocht eruit is. Voeg groentebouillon, zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 20 minuten sudderen. Pureer de soep met een staafmixer of een gewone blender (wees heel voorzichtig met een gewone blender - hete vloeistoffen kunnen uit de bovenkant exploderen!) Serveer warm met een beetje room of melk (optioneel) en wat verse gehakte peterselie of bieslook bovenop.
Ingrediënten: - 1 pond champignons, in plakjes gesneden - 2 eetlepels boter - 1 grote ui, gesnipperd - 3 teentjes knoflook, fijngehakt - 4 kopjes kippenbouillon of groentebouillon - 1/2 kop witte wijn of droge vermout - 1 theelepel verse tijmblaadjes of 1/4 theelepel gedroogde tijmblaadjes - zout en peper naar smaak Instructies: 1. Smelt in een grote steelpan op middelhoog vuur de boter. Voeg champignons, ui, knoflook, kippenbouillon, witte wijn of droge vermout, tijmblaadjes, zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook en kook het 10 minuten. 2. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Ingrediënten: 1/2 pond champignons, in plakjes gesneden 1/2 kopje bloem 3 eetlepels boter of margarine 3 kopjes kippenbouillon of bouillon 1 kopje melk zout en peper naar smaak Instructies: 1) Smelt in een grote pan de boter of margarine. Voeg de champignons en de bloem toe en roer tot de champignons bedekt zijn met de bloem. Kook enkele minuten tot ze hun vocht beginnen af te geven 2) Voeg de kippenbouillon of bouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat ongeveer 15 minuten sudderen 3) Voeg de melk en zout en peper naar smaak toe. Verwarm het geheel, maar laat het niet koken.