Snij de houtachtige uiteinden van de asperge speren.
Breng een pan met water aan de kook en voeg de asperges toe.
Laat 2-4 minuten koken, of tot de asperges gaar zijn.
Giet af en serveer met boter, zout en peper.
Er zijn veel manieren om asperges te koken, maar een van de eenvoudigste en lekkerste is om ze te roosteren. Om dit te doen, verwarm je de oven voor op 400 graden. Was vervolgens de asperges en snijd de uiteinden eraf. Leg de asperges vervolgens op een bakplaat bekleed met folie of perkamentpapier en besprenkel ze met olijfolie. Plaats ze in de voorverwarmde oven en rooster ze 10-15 minuten, tot ze gaar zijn. Onmiddellijk serveren! Je kunt ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas of een kneepje citroensap toevoegen voor het serveren, indien gewenst.
Om asperges te koken, begin je met de uiteinden van de speren af te snijden. Leg ze vervolgens op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Breng de asperges op smaak met zout, peper en andere kruiden of specerijen die u lekker vindt. Bak ze vervolgens op 400 graden gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze zacht zijn maar nog wel een beetje beet hebben. U kunt de asperges ook een paar minuten in de pan bakken of grillen om ze gaar te maken. Serveer de gekookte asperges warm met een dipsaus of dressing naar keuze.