Okra is meestal rijp als het ongeveer 4 tot 6 centimeter lang is. Er is echter enige variatie afhankelijk van de variëteit van de okraplant. Sommige variëteiten zijn eerder klaar om te oogsten, terwijl andere er langer over doen om te rijpen. Over het algemeen kunt u zien of okra rijp is door de grootte te controleren en de peulen te inspecteren op rijpheid. Als ze donkergroen en goed gevormd zijn, zijn ze waarschijnlijk klaar om geplukt te worden.
Okra wordt commercieel geoogst als het ongeveer 8-10 centimeter lang is. De peulen zijn nog groen, maar beginnen al geel te worden. Als u ze uit uw tuin plukt, zijn ze klaar als de peulen zacht en buigzaam zijn.
Okra is meestal rijp als hij donkergroen van kleur is en een dikke, taaie schil heeft. De peulen voelen stevig aan en geven niet mee als je erin knijpt. Je kunt ook een van de peulen afbreken en kijken of de zaden rijp zijn - ze zijn dan zwart of heel donkerbruin.
Okra is rijp als hij diepgroen is en een licht kleverig oppervlak heeft. Hij moet stevig aanvoelen en de steel moet intact zijn. Als hij bruin of verschrompeld is, is hij over zijn hoogtepunt heen.
Okra is meestal klaar om te oogsten als hij tussen 6 en 10 centimeter lang is. De peulen zijn groen en licht gebogen. Als u probeert de peul van de plant te breken, moet hij netjes breken. Als hij niet gemakkelijk breekt, is de peul nog niet rijp.
Okra wordt meestal geoogst als hij ongeveer 10 tot 12 centimeter lang is. De peulen zijn lichtgroen en stevig. Als de peulen te jong worden geplukt, zijn ze klein en hebben ze een dunne schil. Als ze te laat worden geoogst, zijn de peulen taai en vezelig.
Okra kan worden geoogst als hij groen is of als hij rijp is. De peulen worden meestal geoogst als ze minder dan 12 centimeter lang zijn. Rijpe okra's hebben een diep oranje of rode kleur en voelen zachter aan.