Pastinaken kunnen tot twee weken in de koelkast bewaard worden. Wikkel ze in een papieren handdoek en doe ze in een plastic zak. Ze kunnen ook tot zes maanden worden ingevroren. Doe ze in een plastic zak en vries ze in.
Om pastinaken te bewaren haalt u ze eerst uit de plastic zak waarin ze verkocht zijn en doet u ze in een netzak. Als je geen gaaszak hebt, doe ze dan in een losjes gesloten papieren zak. Bewaar de pastinaken in de koelkast, waar ze tot twee weken houdbaar zijn.
U kunt pastinaken tot twee weken in de koelkast bewaren. Bewaar ze wel in een afgesloten zak of bak, zodat ze niet uitdrogen. U kunt ze ook tot zes maanden invriezen. Zorg ervoor dat je ze eerst blancheert door ze drie minuten te koken en vervolgens af te koelen in ijswater voordat je ze invriest. Zo blijven de smaak en textuur intact.
U kunt pastinaken bewaren op een koele, donkere plaats zoals een bijkeuken of kelder. Als u de veroudering wilt uitstellen, kunt u ze ook in de koelkast bewaren. Maar als ze in de koelkast bewaard worden, zullen ze sneller gaan rotten.