De beste manier om pompoen in te vriezen is om hem eerst te koken. U kunt de pompoen koken, bakken of roosteren. Laat hem dan volledig afkoelen en pureer hem in een keukenmachine of blender. Verpak de puree in luchtdichte potten of stevige diepvrieszakken en verwijder zoveel mogelijk lucht voordat je hem afsluit. Ingevroren pompoen is tot zes maanden houdbaar.
Er zijn een paar manieren om pompoen in te vriezen. De beste manier is om de pompoen eerst in kleine stukjes te snijden en ze dan ongeveer twee minuten te blancheren in kokend water. Na het blancheren leg je de pompoenstukjes in een ijswaterbad tot ze volledig afgekoeld zijn. Giet het overtollige water af en verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Vries de bakplaat enkele uren of een nacht in. Doe de pompoenstukken in een zak met rits en bewaar ze in de vriezer.
Snijd eerst de bovenkant van de pompoen af en maak de zaden en het vruchtvlees schoon. Snijd de pompoen vervolgens in kleine stukjes. Je kunt ze in een enkele laag op een bakplaat invriezen en dan overbrengen in een diepvrieszakje, of je kunt ze in een Ziploc zakje doen en ze voor het invriezen pureren.
Er zijn een paar manieren om pompoen in te vriezen. Eén manier is om de pompoen in kleine stukjes te snijden en ze dan uit te spreiden op een met waspapier beklede bakplaat. Bevries de pompoen enkele uren of tot hij stevig is. Doe de bevroren pompoen dan in een plastic zak en bewaar hem in de vriezer. Een andere manier om pompoen in te vriezen is door het eerst te pureren en het dan in ijsblokjesbakjes te gieten. Bevries de blokjes enkele uren of tot ze stevig zijn. Doe de bevroren blokjes vervolgens in een plastic zak en bewaar ze in de vriezer.
Er zijn een paar manieren om pompoen in te vriezen. Eén manier is om de pompoen doormidden te snijden en de zaden eruit te scheppen. Leg de pompoen op een bakplaat met de gesneden kant naar beneden en bak hem ongeveer 45 minuten op 375 graden of tot het vruchtvlees zacht is. Laat volledig afkoelen en doe ze dan in diepvrieszakjes. Een andere manier is om de gekookte pompoen te pureren in een keukenmachine of blender en dan in te vriezen in ijsblokjesbakjes. Eenmaal bevroren, doe je de blokjes over in diepvrieszakjes. En tenslotte kun je de gekookte pompoen gewoon in kleine stukjes snijden en zo invriezen. Zorg ervoor dat u uw zakken/containers labelt met het type pompoen (taart, suiker, enz.