Er zijn twee opvattingen over het invriezen van mozzarella. Sommigen zeggen het in de originele verpakking in te vriezen, terwijl anderen aanraden het in waspapier of plasticfolie te wikkelen en het dan in een diepvrieszakje te doen. Ik geef de voorkeur aan de tweede methode omdat ik denk dat de kaas dan langer vers blijft. Je moet mozzarella echter altijd een nacht in de koelkast laten ontdooien voordat je het in recepten gebruikt. Doe mozzarella nooit in de magnetron, want dan wordt hij rubberachtig en taai.
Er zijn veel methoden die mensen gebruiken om mozzarella in te vriezen, maar de twee populairste methoden zijn: (1) invriezen in de originele verpakking of (2) inpakken in waspapier of plasticfolie. Als u mozzarella invriest in de originele verpakking, zorg er dan voor dat u zoveel mogelijk lucht verwijdert voordat u de verpakking afsluit. Dit zal helpen voorkomen dat de kaas in de vriezer verbrandt. Een andere mogelijkheid is om de kaas in een zakje met ritssluiting te doen en alle lucht eruit te knijpen voordat u het afsluit. Als u mozzarella in waspapier of plasticfolie wikkelt, zorg er dan voor dat u het goed inpakt zodat er geen lucht in komt. Ook dit helpt vriesbrand te voorkomen.