6 duurzame alternatieven voor bestaande horeca producten

Als horeca-eigenaar is het essentieel om duurzaamheid in jouw bedrijf te integreren. Duurzaamheid is een belangrijk probleem geworden en consumenten zoeken naar milieuvriendelijke opties wanneer ze buiten de deur eten. Daarom worden hier 6 duurzame tips besproken die je in jouw horecagelegenheid kunt aanbieden, waaronder het gebruik van groeipapier kaarten en kartonnen bekers.

Duurzame alternatieven voor jouw restaurant.

  1. Groeipapier Kaarten

Groeipapier kaarten zijn een goed milieuvriendelijk alternatief voor traditionele papieren menu’s. Deze kaarten zijn gemaakt van gerecycled papier en zijn  ingebed met zaden. Klanten kunnen ze mee naar huis nemen en in de grond planten, waarna ze uitgroeien tot een mooie plant. Deze kaarten bieden niet alleen een milieuvriendelijke optie, maar dienen ook als een uniek marketinginstrument voor jouw restaurant.

  1. Kartonnen bekers

Kartonnen bekers zijn een uitstekend alternatief voor traditionele plastic bekers. Deze bekers zijn gemaakt van gerecycled karton en zijn daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Ze zijn perfect voor het serveren van dranken zoals koffie of sap. Kartonnen bekers bedrukken is een betaalbare optie en kan worden aangepast met het logo van jouw horecagelegenheid of foodtruck bijvoorbeeld.

  1. Herbruikbare rietjes

Plastic rietjes zijn een belangrijke milieuzorg geworden, met miljoenen die elk jaar in stortplaatsen of oceanen belanden. Als horeca-eigenaar kan je overschakelen op herbruikbare rietjes van metaal, bamboe of silicone. Deze rietjes zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar geven ook een unieke draai aan je drankjes. Je kunt ook klanten aanmoedigen om hun eigen rietjes mee te brengen om afval te verminderen.

  1. Composteerbare snackbakjes

Composteerbare snackbakjes zijn een geweldig alternatief voor traditionele plastic bakjes. Deze containers zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals suikerriet, maïszetmeel of bamboe en kunnen na gebruik worden gecomposteerd. Ze zijn perfect voor afhaal- of bezorgd bestellingen en klanten kunnen ze in de compostbak gooien. Deze containers zijn ook magnetronbestendig en bieden een milieuvriendelijke optie voor klanten.

  1. Waterfiltratiesysteem

Waterflessen hebben een belangrijke bijdrage aan milieuvervuiling, met miljoenen plastic flessen die elk jaar in stortplaatsen of oceanen belanden. Als horeca-eigenaar kan je een waterfiltratiesysteem installeren dat schoon en veilig drinkwater biedt voor klanten. Dit systeem vermindert de behoefte aan plastic waterflessen en klanten kunnen hun herbruikbare waterflessen bijvullen.

  1. Lokale en seizoensgebonden ingrediënten

Het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten is een duurzame praktijk die zowel het milieu als jouw restaurant ten goede komt. 

Het integreren van duurzaamheid in jouw restaurant is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook bijdragen aan de groei van jouw bedrijf. Door het aanbieden van milieuvriendelijke opties, zoals groeipapier kaarten en kartonnen bekers, kan je de klanten laten zien dat jouw horecagelegenheid zich bekommert om het milieu en tegelijkertijd bied je hen een unieke ervaring.