3 benodigdheden voor de beste en meest verse gerechten

Ben je een fanatieke thuischef of werk je als kok in een restaurant? Dan ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren om je gerechten beter te bereiden. Soms is het moeilijk om te beslissen waar je je op wilt concentreren en weet je niet precies wat er beter kan. Gelukkig heeft vinkoelenvriezen.nl daarover nagedacht en hebben we een blog gemaakt met 3 benodigdheden om jouw kookervaring te verbeteren. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Een koelcel

Dit koelapparaat is ontworpen om voedsel snel af te koelen van een warme temperatuur, meestal na het koken, naar een lagere temperatuur. Het heeft een groot voordeel, omdat het de groei van bacteriën vermindert die zich kunnen ontwikkelen wanneer het voedsel afkoelt in de open lucht. Slechte bacteriën worden meestal gedood bij temperaturen boven 63°C en zijn onschadelijk bij temperaturen onder 10°C. De kritieke zone, waarin bacteriën zich snel kunnen verspreiden, ligt tussen +10°C en +63°C. Daarom is het heel belangrijk om zo snel mogelijk deze temperatuurzone te verlaten om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden. Hygiëne speelt een essentiële rol in dit apparaat om bacteriën te bestrijden. Wil jij ook een vriescel kopen? Kijk dan even goed naar de specificaties om er een te vinden die bij jou past.

Een slowcooker

Dan hebben we de slowcooker. Een slowcooker is een elektrisch apparaat dat voedsel op een lage temperatuur gedurende een lange periode laat sudderen. Vanwege deze langzame methode zijn slowcookers ideaal voor het afbreken en mals maken van grote stukken vlees, zoals stoofschotels. Maar dat is niet alles wat ze kunnen doen. Slowcookers zijn ook de favoriete keuze van thuischefs voor soepen en ribbetjes, dips, drankjes en brood. Naast de veelzijdigheid zijn er nog veel andere voordelen aan het gebruik van een slowcooker, zoals het vermogen om voedsel gelijkmatig te koken zonder dat je er constant bij hoeft te zijn. Dit geeft thuischefs de vrijheid om andere dingen in huis te doen, boodschappen te doen of naar het werk te gaan voor de dag. Bovendien zijn slowcookers eenvoudig te gebruiken en hebben ze meestal niet meer nodig dan inpluggen.

Nieuwe snijplanken

Natuurlijk zijn snijplanken onmisbaar in de keuken. Deskundigen adviseren om houten en/of plastic snijplanken te gebruiken, hoewel glazen of stenen snijplanken er misschien mooi uitzien. De reden hiervoor is dat het snijden van zwaar voedsel op glas of steen je messen bot kan maken. Het is dus verstandig om voor houten of plastic snijplanken te kiezen. Bij het kiezen van een snijplank is het belangrijk om er een te kiezen die sterk genoeg is en niet snel verslijt of groeven krijgt. Groeven in de snijplank kunnen namelijk bacteriën vasthouden, wat een probleem kan zijn voor de hygiëne in de keuken. Daarom is het aan te raden om de snijplank om de paar jaar te vervangen, om ervoor te zorgen dat je voedsel veilig kunt bereiden en bacteriën geen kans krijgen om zich op te hopen. Hopelijk kun jij met deze tips vooruit!