Bekijk vragenCategory: Groentenwelke wijn bij pastinaak serveren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
welke wijn bij pastinaak serveren?
7 Answers
FenderFender answered 2 jaar ago
Een zoetere wijn, zoals een Riesling of Gewürztraminer, zou een goede keuze zijn bij pastinaak. Iets met een vleugje zoetigheid helpt om de aardse smaken van de pastinaak in evenwicht te brengen.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Een wijn die de smaken van zowel de pastinaak als het omringende gerecht aanvult, is een Riesling. Een Riesling heeft een zoetheid die de aardsheid van de pastinaak compenseert, en zijn zuurgraad snijdt door de rijkdom van het andere gerecht.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Een fruitige, maar niet te zoete wijn zou een goede keuze zijn om bij pastinaak te serveren. Iets als een Beaujolais Nouveau of een Zinfandel zou perfect zijn.
AdamAdam answered 2 jaar ago
Een wijn met wat zoetigheid, zoals een Riesling of Gewürztraminer, past goed bij pastinaak. De zoetheid van de wijn helpt de aardse smaak van de pastinaak te compenseren.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Er zijn veel verschillende soorten wijn die bij pastinaak passen. Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Chardonnay, zou een goede keuze zijn. Ook een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir of Beaujolais, zou goed samengaan met pastinaak.
GijsGijs answered 2 jaar ago
Het serveren van een lichte en fruitige Riesling wijn met pastinaak zou een geweldige combinatie zijn. Het zuur van de wijn snijdt door de zoetheid van de pastinaak, terwijl de fruitige smaken de aardse smaak aanvullen. Als je op zoek bent naar iets robuusters, probeer dan eens een Pinot Noir. De rode fruitsmaken van de wijn zullen mooi contrasteren met de aardse smaak van de pastinaken, en het relatief lage tanninegehalte zal voorkomen dat het de delicate smaak overheerst.
DannyDanny answered 2 jaar ago
Een lichte, fruitige witte wijn zou goed passen bij pastinaak. Probeer eens een Riesling of Gewürztraminer. Die brengen de aardse smaken van de pastinaak in balans en zorgen toch voor een verfrissende smaak.