Bekijk vragenCategory: Groentenwaarom is rode kool paars?
Avatargast Staff asked 8 maanden ago
waarom is rode kool paars?
4 Answers
FreekFreek answered 8 maanden ago
Rode kool is paars door de aanwezigheid van anthocyanen. Deze pigmenten zijn in water oplosbaar, en geven rode kool zijn dieppaarse kleur. De anthocyanen in rode kool zijn ook verantwoordelijk voor de antioxiderende eigenschappen.
IvanIvan answered 7 maanden ago
Rode kool is paars omdat het anthocyanen bevat. Deze antioxidanten geven rode kool zijn dieppaarse kleur. Ze hebben ook tal van voordelen voor de gezondheid, zoals het verminderen van ontstekingen, het stimuleren van het immuunsysteem en het beschermen tegen kanker.
RosaRosa answered 7 maanden ago
Rode kool is paars vanwege de anthocyanen die het bevat. Anthocyanen zijn in water oplosbare pigmenten die rode, blauwe en paarse vruchten en groenten hun kleur geven. Ze komen in de hoogste concentratie voor in de schil en de buitenste lagen van de vrucht of groente. De anthocyanen in rode kool zijn verantwoordelijk voor de paarse kleur.
NaomiNaomi answered 7 maanden ago
Rode kool is paars omdat het anthocyanen bevat, dat zijn in water oplosbare pigmenten die rode kool zijn kleur geven. Deze pigmenten zijn in feite verantwoordelijk voor de gezondheidsvoordelen van rode kool, omdat ze fungeren als antioxidanten en het lichaam helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.