Bekijk vragenCategory: KaasIs manchego halal?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Is manchego halal?

2 Answers
JuliaJulia answered 4 weken ago

Er is geen universeel antwoord op deze vraag, omdat er niet één autoriteit is die definieert wat halal is en wat niet. De meeste autoriteiten lijken het er echter over eens te zijn dat manchego kaas als halal wordt beschouwd. Dit komt omdat de melk die gebruikt wordt om manchego kaas te maken afkomstig is van schapen die een vegetarisch dieet krijgen, en er worden geen dierlijke bijproducten gebruikt bij de productie van de kaas.

ChristinaChristina answered 4 weken ago

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Sommigen zeggen dat manchego halal is omdat er geen sporen van varkensvlees in zitten; anderen beweren dat de kaas gemaakt is met stremsel afkomstig van varkens, waardoor hij niet halal zou zijn. Weer anderen beweren dat het aan het individu is om te beslissen of manchego al dan niet halal is, gebaseerd op hun eigen persoonlijke begrip van de islamitische wet. Uiteindelijk is het het beste om een religieuze autoriteit te raadplegen als je niet zeker weet of een bepaald voedingsmiddel halal is of niet.