Bekijk vragenCategory: FruitHoe worden perziken in blik gemaakt?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe worden perziken in blik gemaakt?
10 Answers
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Perziken in blik worden meestal geschild en vervolgens in plakjes gesneden. Daarna worden ze in een oplossing van ascorbinezuur (vitamine C) gedompeld om te voorkomen dat ze bruin worden. De schijfjes worden vervolgens in een siroop van water, suiker en citroensap gelegd. De siroop wordt gekookt en vervolgens over de perzikschijfjes gegoten. De blikjes worden verzegeld en in een kokendwaterbad verhit om ze te steriliseren.
MirteMirte answered 1 jaar ago
De perziken doorlopen een paar stappen. Ze worden geplukt, dan gaan ze in een bad met calciumchloride en water om de schil eraf te wassen. Dan gaan ze in een bad van citroenzuur en water, waardoor ze hun mooie oranje kleur krijgen. Tenslotte worden ze in een suikersiroop van suiker, maïzena en citroensap gelegd.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Perziken in blik worden gemaakt door ze eerst enkele seconden in heet water te blancheren. Dit maakt de schil los zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd. Vervolgens worden de perziken geschild en ontpit voordat ze in siroop of sap worden ingeblikt.
GigiGigi answered 1 jaar ago
Inblikken is een conserveringsproces waarbij het voedsel wordt afgesloten in een recipiënt en vervolgens in een snelkookpan wordt gekookt. De hoge temperatuur vernietigt schadelijke bacteriën en parasieten die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken, terwijl de snelkookpan de lucht uit de verpakking verwijdert zodat er geen zuurstof bij het voedsel kan komen, waardoor het niet kan bederven. De perziken worden geschild en vervolgens in kleine stukjes of schijfjes gesneden. Vervolgens worden ze in een pot of blik gedaan, samen met suiker (of een andere zoetstof) en water. De pot wordt dan afgesloten en in een snelkookpan geplaatst, waar hij gedurende ongeveer 25 minuten wordt verhit tot ongeveer 240 graden Fahrenheit.
JackJack answered 1 jaar ago
Perziken in blik worden geschild en ontpit voordat ze worden gekookt in een siroop van water, suiker en citroenzuur. De siroop wordt dan samen met de perzikschijfjes in een blikje verzegeld. Zodra het blik is verzegeld, wordt het verhit tot een temperatuur die alle schadelijke bacteriën doodt. Door dit proces zijn perziken in blik tot twee jaar houdbaar.
AaronAaron answered 1 jaar ago
De perziken worden gewassen en vervolgens geschild. Daarna worden de perzikhelften ontpit en ingespoten met een suiker-zuuroplossing. De perzikhelften worden vervolgens in siroop gelegd en aan de kook gebracht. Eenmaal aan de kook, worden ze in blikken verpakt en opnieuw verwarmd om ze vacuüm te houden.
DannyDanny answered 1 jaar ago
Perziken worden geschild en vervolgens ontpit. Daarna worden ze korte tijd geblancheerd in kokend water. Daarna worden ze geschokt in koud water en wordt de schil verwijderd. Tenslotte worden ze ingeblikt.
JaysonJayson answered 1 jaar ago
Perziken worden geoogst als ze rijp zijn en vervolgens ingeblikt. Bij het inblikken wordt het fruit in water of siroop gekookt en vervolgens in een steriele container verzegeld. De verzegelde container wordt vervolgens verhit tot een hoge temperatuur om eventuele bacteriën te doden en de houdbaarheid te verlengen.
AliceAlice answered 1 jaar ago
De perziken worden geschild en vervolgens in een bad met citroenzuur gedompeld om te voorkomen dat ze bruin worden. Vervolgens worden ze geblancheerd in heet water om de schil te verzachten. Vervolgens worden ze in een suikersiroop gedompeld en verhit tot ze de gewenste consistentie hebben bereikt. Ten slotte worden ze verzegeld in blikken en opnieuw verhit om ze te steriliseren.
ChristinaChristina answered 1 jaar ago
Perziken in blik worden geschild en vervolgens gekookt in een siroop van water, suiker en vruchtensap. Soms worden kruiden zoals kaneel of nootmuskaat toegevoegd. Terwijl de siroop kookt, worden de perziken doorschijnend roze. De perzikhelften worden dan in potten of blikken gedaan, die worden afgesloten en verhit om ze te steriliseren.