Bekijk vragenCategory: GroentenHoe moet je spinazie invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je spinazie invriezen?
5 Answers
EvanEvan answered 2 jaar ago
Bevroren spinazie kan worden ingevroren in een enkele laag op een bakplaat of in kwartgrote diepvrieszakken. Nadat de spinazie is ingevroren, kunt u deze in de zak bewaren of overbrengen in een bakje. Het blijft ongeveer zes maanden goed. Om bevroren spinazie te gebruiken, haalt u het gewoon uit de vriezer en laat u het ontdooien. Daarna kunt u de spinazie koken, in de magnetron doen of bakken.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
U kunt spinazie invriezen door het een minuutje te blancheren in kokend water en het dan over te brengen in ijswater. Nadat het is afgekoeld, kunt u het laten uitlekken en verpakken in plastic zakjes of luchtdichte bakjes. In de vriezer is het ongeveer zes maanden houdbaar. U kunt spinazie ook invriezen door het in een plastic zak te doen en in de vriezer te stoppen. Deze methode is het beste voor kleine hoeveelheden spinazie. Op deze manier is het ongeveer twee maanden houdbaar in de vriezer.
RachelRachel answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om spinazie in te vriezen, maar blancheren voor het invriezen is de meest gebruikelijke methode. Om spinazie te blancheren moet je het eerst spoelen en dan ongeveer twee minuten koken in water. Laat de spinazie uitlekken en dompel hem dan onder in ijswater. Zodra het water is afgekoeld, knijp je het overtollige water eruit en doe je de spinazie in diepvrieszakjes met rits. U kunt de spinazie ook in luchtdichte bakjes bewaren als u het wilt invriezen zonder het te blancheren.
DannyDanny answered 2 jaar ago
U kunt spinazie invriezen door het eerst te blancheren. Blancheren is een proces waarbij groenten kort in water worden gekookt en vervolgens in ijswater worden geschokt. Dit proces helpt de kleur, smaak en textuur van de groenten te behouden. Om spinazie te blancheren, wast u de spinazie en verwijdert u al het vuil. Breng een pan water aan de kook en voeg de spinazie toe. Kook gedurende 1-2 minuten, of tot de spinazie verwelkt is. Haal van het vuur en laat de spinazie schrikken in ijswater. Laat goed uitlekken en verpak in luchtdichte zakjes of bakjes. Label en bewaar in de vriezer.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Blancheer de spinazie een minuut in kokend water en laat hem daarna schrikken in ijswater. Laat de spinazie uitlekken en verdeel hem over een plaat. Vries de spinazie in tot hij stevig is en doe hem dan over in een bewaarbak. Als je de bevroren spinazie wilt gebruiken, laat je hem een nacht in de koelkast ontdooien of doe je hem een minuut of twee in de magnetron op laag vermogen.