Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet een cake afkoelen?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

Hoe moet een cake afkoelen?

3 Answers
MirteMirte answered 1 maand ago

Ervan uitgaande dat je het hebt over een cake die net gebakken is, kun je hem het beste een paar minuten in de pan laten staan om hem te laten opstijven, hem er dan uitdraaien op een rooster en hem helemaal laten afkoelen. Afhankelijk van de grootte van de cake, kan dit een uur of langer duren. Als je haast hebt, kun je het proces versnellen door de taart korte tijd in de koelkast of vriezer te zetten. Zorg er wel voor dat je hem goed inpakt, zodat hij niet uitdroogt.

HunterHunter answered 1 maand ago

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om een cake te koelen kan variëren naargelang het soort cake dat je bakt. Als je bijvoorbeeld een cake met laagjes bakt met gevoelig roomkaas glazuur, dan wil je ervoor zorgen dat de cake langzaam en gelijkmatig afkoelt, zodat het glazuur niet stremt. Als je daarentegen een chocoladecake bakt of een cake met een hogere dichtheid die minder gevoelig is voor temperatuurschommelingen, dan is sneller afkoelen prima.
 
In het algemeen is het echter het beste om een cake langzaam en gelijkmatig af te koelen om te voorkomen dat de lagen barsten of splijten.

ChristinaChristina answered 1 maand ago

Een taart moet altijd volledig afkoelen voordat hij wordt geglaceerd of aangesneden. Afhankelijk van de grootte en vorm van je cake, zijn er een paar verschillende manieren om hem effectief te koelen. Voor de meeste taarten helpt ondersteboven afkoelen om te voorkomen dat de bovenkant te droog of korstig wordt. Een andere methode is om onmiddellijk na het bakken een mes in de evenaar van de cake te steken, zodat de stoom die zich binnenin de cake kan bevinden, kan ontsnappen en de cake kan doen leeglopen. Taarten kunnen ook in de koelkast of vriezer worden afgekoeld als je haast hebt.