Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kun je een cake bakken in airfryer?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je een cake bakken in airfryer?
4 Answers
NielsNiels answered 2 jaar ago
Het is heel gemakkelijk om een cake te bakken in de airfryer en de cake zal er heel zacht en sponzig uit komen. Ik heb al veel cakes in de airfryer gebakken en ze zijn er allemaal goed uitgekomen. Het proces is bijna hetzelfde als het bakken van een cake in de oven, behalve dat je de airfryer moet voorverwarmen voordat je de cakevorm erin plaatst.   Hier zijn de stappen om een cake in airfryer te bakken:  
  1. Verwarm je airfryer voor door hem op 200 graden Celsius of 392 graden Fahrenheit te zetten voor ongeveer 5 minuten.
2) Bereid ondertussen uw cakebeslag volgens het recept.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u een cake gaat bakken in uw air fryer. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de air fryer groot genoeg is voor de cake. Als dat niet het geval is, dan moet u een andere manier vinden om uw cake te bakken. Ten tweede moet u de friteuse voorverwarmen volgens de instructies van de fabrikant. Dit is belangrijk, want als u de air fryer niet voorverwarmt, dan zal de cake niet gelijkmatig gaar worden. Ten derde, wanneer u klaar bent om de cake te bakken, plaatst u hem op het rek in de air fryer en stelt u de timer in voor de aanbevolen hoeveelheid tijd.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Hoewel het niet zo gebruikelijk is, kunt u zeker taarten bakken in een luchtfriteuse. Hier zijn een paar tips:  
  1. Zorg ervoor dat je cakevorm goed afgesloten is, zodat de cake niet uit de bodem lekt.
  2. 2. Verwarm uw air fryer een paar minuten voor voordat u de cake erin doet.
  3. 3. Bak op een lagere temperatuur (ongeveer 180-200 graden) voor een langere tijd in plaats van op een hoge temperatuur voor een kortere tijd.
KeesKees answered 2 jaar ago
Het proces van het bakken van een cake in een airfryer lijkt erg op het proces van het bakken van een cake in een oven. Het belangrijkste verschil is dat de cake wordt gebakken met hete lucht in plaats van met de hitte van een oven.   Om een cake in een airfryer te bakken, begint u met de binnenkant van de airfryer in te spuiten met bakspray. Doe vervolgens de cakemix in een kom en roer alles door elkaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat u de eieren en olie gebruikt die in het recept worden genoemd, want als u deze ingredi├źnten verandert, kan het resultaat anders uitvallen.