Bekijk vragenCategory: GroentenHoe kook je broccoli?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kook je broccoli?
7 Answers
HelenaHelena answered 2 jaar ago
U kunt broccoli koken, stomen of roosteren. Om broccoli te koken breng je een pot water aan de kook en voeg je de broccoli toe. Kook gedurende 2-3 minuten, of tot het gaar is. Giet af en serveer. Om broccoli te stomen plaatst u de broccoli in een stoommandje boven kokend water. Stoom gedurende 3-5 minuten, of tot ze gaar zijn. Serveer onmiddellijk. Om broccoli te roosteren, verwarm de oven voor op 400 graden F en verdeel de broccoli over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster 20-25 minuten, of tot de broccoli gaar en licht gebruind is. Onmiddellijk opdienen.
NielsNiels answered 2 jaar ago
U kunt broccoli koken, stomen of in de magnetron doen. Broccoli koken is de eenvoudigste manier. Broccoli stomen is een beetje ingewikkelder, maar microgolven is de gemakkelijkste manier om het te koken. Voor het stomen van broccoli heb je nodig: een pan met een deksel, wat water en een groentestomer. Vul de pan met genoeg water om de bodem van de groentestomer te bedekken. Plaats de groentestomer in de pan en vul hem met zoveel broccoli als u wilt koken. Breng het water in de pan aan de kook, zet het vuur dan laag en dek de pan af met het deksel.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om broccoli te koken. Sommige methoden zijn roosteren, stomen, koken, of in de magnetron. Mijn favoriete manier om broccoli te koken is in de oven. Ik verwarm mijn oven voor op 400 graden en smeer wat olijfolie op een bakplaat. Dan leg ik de broccoli op de bakplaat en rooster hem ongeveer 20 minuten. Ik hou ervan dat mijn broccoli een beetje knapperig is, dus wacht ik meestal tot de laatste paar minuten om hem uit de oven te halen.
IlseIlse answered 2 jaar ago
De beste manier om broccoli te koken is door het te stomen. Zo blijven de voedingsstoffen in de broccoli behouden en smaakt hij heerlijk. Doe de broccoli in een stoompan en laat hem 5-7 minuten stomen tot hij gaar is. U kunt ook een beetje boter of zout toevoegen voor extra smaak.
KateKate answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om broccoli te koken, maar een van onze favorieten is het roosteren in de oven. Verwarm de oven voor op 375 graden F en was en snijd de broccoli in kleine roosjes. Besprenkel de broccoli met olijfolie en zeezout en spreid het uit op een bakplaat. Rooster gedurende 20-25 minuten tot ze zacht en lichtbruin is.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om broccoli te koken. Sommigen stomen het graag, anderen roosteren het graag in de oven. Je kunt het ook sauteren in een pan met een beetje olijfolie of boter. Mijn favoriete manier om broccoli te koken is om het te roerbakken in een wok met wat knoflook en sojasaus.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Je kunt broccoli op een paar verschillende manieren koken. Eén manier is om het te stomen. Een andere manier is roerbakken met knoflook en olie. Je kunt het ook in de oven bakken. Elke methode heeft zijn eigen voordelen. Zo behoudt stomen de meeste voedingsstoffen, terwijl roerbakken sulforafaan vrijmaakt - een kankerbestrijdende stof die in broccoli zit. Het is dus belangrijk om te bedenken hoe je broccoli wilt gebruiken voordat je een keuze maakt voor een bepaalde bereidingswijze.