Bekijk vragenCategory: Groentenhoe champignonsoep maken?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

hoe champignonsoep maken?

3 Answers
AdamAdam answered 1 maand ago

Ingrediënten:
 
1 pond champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels boter
4 kopjes kippenbouillon
1 kopje melk of room
zout en peper naar smaak
 
 Sauteer de champignons, uien en knoflook in de boter op een matig vuur tot ze zacht zijn. Voeg de kippenbouillon toe en laat 20 minuten sudderen. Voeg de melk of room toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer warm met knapperig brood.

EllaElla answered 1 maand ago

Champignonsoep is een klassiek gerecht dat zowel smaakvol als gemakkelijk te maken is. De sleutel tot een goede champignonsoep is het gebruik van een verscheidenheid aan champignons, waardoor de soep een diepere smaak krijgt. U kunt elke soort paddenstoel gebruiken voor dit recept, maar ik geef de voorkeur aan een mix van oester-, shiitake- en creminipaddenstoelen.
 
Om te beginnen snijdt u de champignons in dunne plakjes. Bak de champignons vervolgens in een grote pan of Dutch oven in boter op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn en hun vocht hebben afgegeven. Zodra de champignons gaar zijn, de knoflook en tijm toevoegen en nog een minuutje laten bakken.

CharlieCharlie answered 1 maand ago

Er is geen tekort aan manieren om champignonsoep te maken, maar hier is een snel en gemakkelijk recept dat je achterlaat met een heerlijke, stevige kom soep.
 
Begin met het bakken van wat champignons in boter of olie. Je kunt elke soort champignons gebruiken die je lekker vindt, maar voor dit recept raden we aan om te kiezen voor champignons met knopjes, oesterzwammen of shiitake champignons. Zodra de champignons gaar zijn, voeg je wat gesnipperde uien en knoflook toe en bak je ze tot ze zacht zijn.
 
Voeg vervolgens de bouillon toe (kip, rundvlees of groente is ook goed) en breng de soep aan de kook.