Bekijk vragenCategory: GroentenHoe smoor je witlof?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe smoor je witlof?
6 Answers
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om witlof te smoren, maar een van de populairste methoden is om de groente eerst een minuut of twee te blancheren in gezouten kokend water. Laat de groente vervolgens uitlekken en voeg ze toe aan een hete koekenpan met olijfolie en in blokjes gesneden knoflook. Bak de groenten tot ze zacht zijn en voeg dan kippenbouillon of witte wijn toe. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper alvorens het op te dienen.
IvanIvan answered 2 jaar ago
witlof zachtjes sudderen in een kleine hoeveelheid vloeistof tot het gaar is; typisch zal het smoorvocht boter, wijn, of bouillon bevatten. U kunt ook aromatische groenten, zoals uien, wortelen en selderij, aan het stoofvocht toevoegen voor extra smaak.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Om witlof te smoren, verwarm je eerst je oven voor op 375 graden Fahrenheit. Was vervolgens het witlof en snijd de taaie bladeren eraf. Snijd het witlof in de lengte in vieren en leg het in een ovenschaal. Voeg 1/2 kopje water toe aan de schaal en dek af met folie. Stoof in de oven gedurende 25 minuten, of tot het gaar is. Haal het uit de oven en besprenkel het met uw favoriete azijn of vinaigrette alvorens het warm op te dienen.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Om witlof te smoren, verwarmt u eerst de oven voor op 375 graden F. Snijd het worteluiteinde van de witlof af en snijd de kroppen vervolgens doormidden. Smeer een ovenschaal licht in met olie en leg de witlofhelften erin, met de gesneden kant naar beneden. Bak ze 25 minuten, tot ze gaar zijn. Haal uit de oven en serveer met uw favoriete saus.
OdetteOdette answered 1 jaar ago
Om witlof te smoren heb je nodig -1 krop witlof -2 eetlepels olijfolie -1 ui, gesnipperd -3 teentjes knoflook, fijngehakt -1 kopje groentebouillon -1 theelepel Provençaalse kruiden -zout en peper naar smaak Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit. Snijd het witlof in stukjes van 1". Verhit de olie in een grote ovenvaste koekenpan op matig vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht worden, ongeveer 5 minuten. Voeg het witlof en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en plaats het in de oven. Bak 30 minuten of tot het witlof zacht is. Breng op smaak met zout en peper voor het opdienen.
JasmijnJasmijn answered 1 jaar ago
U kunt witlof smoren door het te laten sudderen in een smaakvolle vloeistof zoals kippen- of runderbouillon, rode wijn of balsamicoazijn. U kunt ook aroma's zoals verse kruiden, knoflook of uien aan de vloeistof toevoegen om de smaak te versterken. Door het smoren wordt het witlof zachter en komt de natuurlijke zoetheid naar voren. Probeer gestoofd witlof te serveren met geroosterd vlees of gevogelte, of gebruik het als bijgerecht bij uw volgende diner.