Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kun je pannenkoeken met appel bakken?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe kun je pannenkoeken met appel bakken?
9 Answers
RosaRosa answered 1 jaar ago
Verwarm een koekenpan of bakplaat voor op middelhoog vuur. Klop in een middelgrote kom 1 kop bloem, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel zout door elkaar. Roer er 1/2 kopje melk, 2 eetlepels gesmolten boter en 1 losgeklopt ei door tot een glad beslag. Voeg 1/2 kopje gehakte appel toe. Vet de koekenpan of bakplaat licht in met boter of bakspray en giet er voor elke pannenkoek ongeveer 1/4 kopje beslag op. Bak ongeveer 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Serveer warm met uw favoriete toppings zoals ahornsiroop, slagroom of vruchtencompote.
OwenOwen answered 1 jaar ago
Verwarm de oven voor op 350 graden F. Schil en hak 1 appel in kleine stukjes. Mix de appel in een blender of keukenmachine tot een gladde puree. Meng in een grote kom 1 kopje bloem, 1 theelepel bakpoeder en 1/4 theelepel zout. Roer de appelmoes erdoor tot het goed gemengd is. Als het mengsel te dik is, voeg dan een paar eetlepels melk toe tot de gewenste consistentie is bereikt. Vet een bakplaat of koekenpan op matig vuur licht in en giet 1/4 kopje beslag per pannenkoek op de bakplaat. Bak 2-3 minuten per kant, of tot de pannenkoeken goudbruin en gaar zijn.
LaurenLauren answered 1 jaar ago
Een manier om het te doen is door een keukenmachine te gebruiken. Eerst de appel ontpitten en in kleine stukjes snijden. Doe vervolgens de appel in de keukenmachine en mix tot je een gladde puree hebt. Doe de puree tenslotte over in een kom en meng het pannenkoekenbeslag erdoor. Een andere manier is door geraspte appel aan het pannenkoekenbeslag toe te voegen. Rasp de appel met een kaasrasp of keukenmachine tot je ongeveer 1/2 kopje geraspte appel hebt. Meng dit vervolgens door het pannenkoekenbeslag. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 minuten per kant of tot ze goudbruin en gaar zijn.
JasmijnJasmijn answered 1 jaar ago
Een manier om pannenkoeken met appel te bakken is de appel te raspen en dan door het beslag te mengen. Een andere mogelijkheid is om de appel in dunne plakjes te snijden en ze dan voor het bakken op het pannenkoekenbeslag te leggen. Hoe dan ook, de appels voegen zoetheid en smaak toe aan de pannenkoeken.
IanIan answered 1 jaar ago
Een mogelijkheid is om een Granny Smith appel te ontpitten en in blokjes te snijden en vervolgens in boter te bakken tot hij zacht is. Zodra de appel gaar is, voeg je hem toe aan het pannenkoekenbeslag voor het koken. Een andere mogelijkheid is om een appel in het pannenkoekenbeslag te raspen. Hierdoor krijgen de pannenkoeken een lichte appelsmaak en blijven ze vochtig.
AliceAlice answered 1 jaar ago
Appelpannenkoeken zijn een heerlijke manier om te genieten van de verse smaak van appels. Het recept is eenvoudig: meng 1 kopje bloem, 1 theelepel bakpoeder, ½ theelepel zout, 2 eetlepels suiker en 1 ei. Roer vervolgens ¾ kopje melk en ¼ kopje gesmolten boter erdoor. Voeg tot slot 1 kopje appelblokjes toe. Giet het beslag met lepels op een hete bakplaat of koekenpan met een laagje bakspray of boter. Bak tot de onderkant goudbruin is en de randen enigszins stevig aanvoelen; draai ze om en bak de andere kant goudbruin. Serveer met uw favoriete pannenkoekbeleg, zoals ahornsiroop, honing of jam.
LotteLotte answered 1 jaar ago
Ahornsiroop en appels zijn een klassieke combinatie, dus is het logisch dat je er pannenkoeken van wilt bakken. Om appelpannenkoeken te maken meng je een kopje bloem, een eetlepel suiker, twee theelepels bakpoeder, een theelepel kaneel en een halve theelepel nootmuskaat. Roer er vervolgens een kopje melk en een losgeklopt ei door tot een glad beslag. Spatel er één kopje in blokjes gesneden appels door. Verhit een licht geoliede bakplaat of koekenpan op matig vuur, giet of schep het beslag op de bakplaat en bak tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bubbelt. Serveer warm met ahornsiroop of honing.
JackJack answered 1 jaar ago
Een manier om pannenkoeken met appel te bakken is uw oven voor te verwarmen op 375 graden. Meng dan in een grote kom 1 kop bloem, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel bakpoeder en 1/4 theelepel zout. Klop in een andere kom 1/2 kopje melk, 1/4 kopje plantaardige olie of gesmolten boter en 1 ei door elkaar. Roer de natte ingrediënten door de droge tot ze net gecombineerd zijn. Snijd een appel in kleine stukjes. Spatel de appels voorzichtig door het beslag tot ze gelijkmatig verdeeld zijn. Smeer een 12-inch anti-aanbak koekenpan licht in met bakspray en verhit deze op middelhoog vuur tot hij heet is.
OdinOdin answered 1 jaar ago
Appelpannenkoeken kunnen worden gemaakt door appelschijfjes te vouwen in een beslag van bloem, eieren, melk, bakpoeder en zout. De pannenkoeken kunnen worden gebakken op een bakplaat of in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop of honing voor een zoet ontbijt.