Bekijk vragenCategory: Groentenhoe bereid je bloemkoolsoep?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe bereid je bloemkoolsoep?
7 Answers
GigiGigi answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om bloemkoolsoep te bereiden, maar een van de gemakkelijkste methoden is om bloemkool gewoon in kippen- of groentebouillon te laten sudderen tot hij zacht is. Zodra de bloemkool gekookt is, kan het worden gemengd met een mixer of keukenmachine om een gladde consistentie te creëren. Voor extra smaak kunt u kruiden als kerriepoeder, gember of knoflook toevoegen voordat u het gaat blenden. Je kunt er ook kokosmelk, room of yoghurt doorheen roeren voor een rijkere soep. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer hem heet.
AaronAaron answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1 grote kop bloemkool, in roosjes gebroken 2 eetlepels olijfolie, verdeeld 1 grote ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 4 kopjes kippen- of groentebouillon 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes ½ kopje gewone yoghurt of zure room Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Verhit in een grote pan 1 eetlepel van de olie op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool en de ui toe en kook tot de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook toe en kook nog 1 minuut. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.
EvanEvan answered 1 jaar ago
Ingrediënten: -1 kop bloemkool, gehakt -1 ui, gesnipperd -2 teentjes knoflook, fijngehakt -4 kopjes groentebouillon of water -Zout en peper naar smaak Optionele ingrediënten: -1 kop gekookte witte bonen, gespoeld en uitgelekt -1/4 kopje voedingsgistvlokken -1 theelepel gerookte paprika Instructies: 1. Fruit in een grote pan de uien in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg knoflook en bloemkool toe en bak nog een paar minuten. Voeg groentebouillon of water toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen, of tot de bloemkool heel zacht is. 2.
LeoLeo answered 1 jaar ago
De beste manier om bloemkoolsoep te maken is om gesnipperde ui en knoflook in een kleine hoeveelheid olie te fruiten tot ze zacht worden, en dan de bloemkoolroosjes en groentebouillon toe te voegen. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten sudderen, of tot de bloemkool zacht is. Pureer de soep met een staafmixer of doe hem over in een keukenmachine of blender en doe hem terug in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm met een toefje zure room (of gewone yoghurt) indien gewenst.
MirteMirte answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1 bloemkool, gewassen en in roosjes gesneden 2 kopjes groentebouillon 1 kop amandelmelk 1/4 theelepel kurkuma 1/4 theelepel komijn Himalayazout en zwarte peper, naar smaak optionele toevoegingen: 1 eetlepel olijfolie of biologische ghee, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 1/2 ui fijngehakt) Instructies Breng in een grote pan de bloemkoolroosjes en de groentebouillon aan de kook. Dek af en laat 10 minuten sudderen tot de bloemkool zacht is Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1 kop bloemkool, gehakt 4 kopjes groentebouillon of water 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1/4 theelepel zwarte peper 1 kopje melk (optioneel) 2 eetlepels boter (optioneel) 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas (optioneel) Instructies: 1. Meng in een grote pan de bloemkool, groentebouillon of water, ui, knoflook en zwarte peper. Breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen. 2. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Gebruik een staafmixer of een gewone blender om de soep glad te pureren.
MaxMax answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1 grote bloemkool, gehakt 1 grote ui, gesnipperd 4 teentjes knoflook, fijngehakt 4 kopjes groentebouillon of kippenbouillon 2 eetlepels olijfolie Zout en peper naar smaak Optioneel: 1 kop melk of room, 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas Instructies: 1. In een grote pan op middelhoog vuur, sauteer uien en knoflook in olijfolie tot ze zacht worden 2. Voeg bloemkool en groentebouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen 3. Pureer de soep met een staafmixer of gewone blender tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.